BM'den İsrail açıklaması: Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırı savaş suçudur

BM raportörleri, "İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı, uluslararası hukukun küstahça ihlalidir ve bir savaş suçudur" açıklamasını yaptı.

BM'den İsrail açıklaması: Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırı savaş suçudur
BM'den İsrail açıklaması: Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırı savaş suçudur
GİRİŞ 02.11.2023 19:30 GÜNCELLEME 02.11.2023 22:17
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, Gazze'de soykırımı ve insani felaketi önlemek için ateşkes çağrısında bulundu.

BM raportörlerinden Pedro Arrojo Agudo, Michael Fahri, Tlaleng Mofokeng, Paula Gaviria Betancur, Irene Khan, Francesca Albanese ve Ashwini K.P'nin imzasıyla, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yok etme planlarını durdurmaya yönelik çağrıları reddetmesinden derin hayal kırıklığı duyuyoruz." ifadesi yer aldı.

Gazze'deki soykırımı ve insani felaketi önlemek için zamanın daraldığı vurgulanan açıklamada, bu durumun önlenmesi için ateşkes çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Filistin halkının ciddi bir soykırım riski altında olduğuna olan inancımız sürüyor. Harekete geçmenin tam zamanı. İsrail'in müttefikleri de sorumluluk taşıyor ve İsrail'in felakete yol açacak eylem tarzını önlemek için hemen harekete geçmeliler." ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na 31 Ekim gecesinden bu yana düzenlediği ve yüzlerce Filistinlinin ölümü ile yaralanmasına yol açan hava saldırılarıyla ilgili "duyulan dehşetin derinleştiği" aktarılan açıklamada, "İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı, uluslararası hukukun küstahça ihlalidir ve bir savaş suçudur." değerlendirmesinde bulunuldu.

Gazze'de gıda, su, ilaç, yakıt ve temel ihtiyaç malzemelerine olan ciddi ihtiyaç ve her an ortaya çıkabilecek sağlık tehdidi riski konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, "Gazze'deki durum felaket seviyesinde bir kritik eşiğe ulaştı." denildi.

Açıklamada, Gazze'de 2 milyondan fazla kişinin içme suyu bulmakta zorlandığının da altı çizildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece açıklama yap BM başka bir şey yapma..
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Mülteci kamplarını vurmasının ardında gizli sebebler var. Mültecileri Türkiye gibi ülkelere göç etmeye zorlamak. Vuracakki diğer ülkeler insani duygularla mültecileri kabul etsinler. Yahudinin oyunları bitmez. Eğer kabul edeceksekte kapıları batıya açacağız. Başka türlü kabul edilemez.
    Cevapla
  • Uyanık Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Ne BM nin ne de onlar gibi SONRADAN (görüntüde-koltuk korkusundan) SESİ ÇIKANLAR benim için bir HİÇTİR!
    Cevapla
  • MSA 5 ay önce Şikayet Et
    La galibe Illallah. Allah’ın laneti tüm zalimlerin ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah.Amin.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Askeri cevap verilmediği sürece bu zulüm sürer. Şu anda bu yapıyla savaşmak farzdır. Gerisi laf-ı güzaf. Tevbe Suresi 38-41. Ayetleri bir okuyalım. Okuduktan sonra rahat edebilen varsa diyeceğim hiç bir şey yok. Rabbime iltica ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!