Meclis, lüks yat isteyen devlet başkanına ret verdi

Ekonomik krizdeki Nijerya'da Parlamento, Devlet Başkanı Tinubu'nun lüks yat talebini reddetti. Parlamento, söz konusu harcamanın israf olacağını belirterek, paranın öğrencilere kredi olarak verilmesini kararlaştırdı.

Meclis, lüks yat isteyen devlet başkanına ret verdi
Meclis, lüks yat isteyen devlet başkanına ret verdi
GİRİŞ 03.11.2023 10:28 GÜNCELLEME 03.11.2023 10:28

Nijerya Parlamentosu'nun alt kanadı, hükümetin Devlet Başkanı Bola Tinubu'ya 6 milyon dolarlık bir yat alma planını reddetti.

BBC'nin haberine göre, milletvekilleri bütçe teklifindeki bu harcamayı değiştirerek 6 milyon doların öğrencilere kredi olarak verilmesini kararlaştırdı.

İnsan hakları savunucusu eski milletvekili Shenu Sani, "Yoksul halk bir kanoda yaşam mücadelesi verirken ülkenin liderine yat alamazsınız." dedi. Nijerya Sosyo-Ekonomik Haklar ve Hesap Verilebilirlik Projesi de "137 milyon Nijeryalı aşırı yoksulluk içinde yaşarken bu yat alımı hiçbir şekilde gerekçelendirilemez." ifadelerini kullandı.

ÜLKE EKONOMİK KRİZDE

Enflasyonun yüzde 26'ya çıktığı ve para biriminin dolar karşısında hızla değer kaybettiği bir ekonomik kriz yaşayan Nijerya'da, devlet başkanının lüks yat istemesi tepkilere yol açmıştı.

Devlet Başkanı Tinubu, Mayıs ayında iktidara gelirken israfı azaltma ve geçim sıkıntılarını çözme sözü vermişti.

Tinubu'nun sözcüsü Temitope Ajayi, yat alma talebinin donanmadan geldiğini ve doğrudan Tinubu'yla alakalı olmadığını savundu.

Öte yandan bütçede parlamento harcamaları için 36 milyon dolar ayrıldı. Bunlar arasında lüks otomobil alımı ve yeni bir devlet başkanlığı binası inşası da yer alıyor. Hükümet devlet başkanlığının hava filosu için de 15 milyon dolar harcamayı planlıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı