Avrupa ülkelerini Ciaran Fırtınası vurdu: 10 ölü

Avrupa’da etkili olan Ciaran Fırtınası sonucu İtalya’da 3, Fransa’da 2, Belçika’da 2, Hollanda’da 1, İspanya’da 1, Almanya’da 1 kişi hayatını kaybetti.

Avrupa ülkelerini Ciaran Fırtınası vurdu: 10 ölü
Avrupa ülkelerini Ciaran Fırtınası vurdu: 10 ölü
GİRİŞ 03.11.2023 13:27 GÜNCELLEME 03.11.2023 13:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkelerini Ciaran Fırtınası vurdu. İtalya'da fırtınanın etkisiyle başta Toskana olmak üzere farklı bölgelerde cadde ve sokaklar sular altında kalırken, park halindeki araçlar sel suyunda mahsur kaldı. Tren seferleri durduruldu, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Pisa ve Mugello kentlerindeki hastaneler ise sular altında kaldı. Prato kentinde evini su basan 85 yaşında bir erkek ve 84 yaşında bir kadın hayatını kaybetti.

Livorno kentinde de sel nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi. Toskana genelinde 3, Veneto’da ise 1 kişi kayboldu. Bölge valisi Eugenio Giani, rüzgarın hızının saatte 140 kilometreye ulaşmasıyla acil durum ilan etti. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella ise kentteki "durumun kritik" olduğunu açıkladı. Yetkililer fırtınanın İtalya’nın güneyine ilerlediğini belirterek dikkatli olma çağrısında bulundu.



Belçika’da 2, Fransa’da 2, Hollanda, İspanya ve Almanya’da birer can kaybı
Ciaran Fırtına’sının dün etkili olduğu İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya'da da can kayıpları yaşandı. Belçika'nın Gent kentinde ağaçların düşmesi sonucu 5 yaşındaki bir çocuk ile 64 yaşındaki bir kadın yaşamını yitirdi. Fransa’nın kuzeyindeki Aisne bölgesinde ağaç devrilmesi sonucu bir kamyon şoförü ile liman kenti Le Havre'de balkonundan düşen bir adam hayatını kaybetti. Hollanda'nın Venray Belediyesinde ise 1, İspanya’nın başkenti Madrid'in merkezinde 1, Almanya'da da 1 kişi yaşamını yitirdi.

Fırtına İngiltere’yi de vurdu

Fırtına ayrıca İngiltere'de de hayatı felç etti. Ülkenin güneyinde rüzgarın hızı saatte 135 kilometreye ulaştı, yüzlerce okulda eğitime ara verildi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Birisi 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin’i görmezden gelirseniz daha çok şey başınıza gelir
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım Gazze'ye karşı Itraili destekleyen bu melunları başta İngiltere'yi denizin dibine batır İtalya'yı parça parça eyle Almanya'yı darmadağın Fransa'yı kahreyle ABD'yi yok eyle Ya Rabbi YA KAHHAR YA KAHHAR YA KAHHAR CELLE CELALUHU CELLE ŞANUHU.
    Cevapla
  • Temel 5 ay önce Şikayet Et
    Demek musliman katliamı için gemi uçaklar bile bazen yardım etmiyor hepsi yerle bir olsa idi
    Cevapla
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    beter olsunlar.. terörist yahudilere para yetiştireceklerine yerle bir olan şehirlerine harcasınlar. inşallah daha çok ölüleri olur da, onların arkasından ağlarken belki empati yaparlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!