ABD'den 'Lübnan'a korkunç İsrail'e karışma uyarısı: Yıkımı hayal bile edemezsiniz!

ABD'den "Hizbullah veya diğer aktörlerin" İsrail-Filistin savaşından faydalanmaması konusunda tehdit gibi uyarı geldi. İsrail-Lübnan arası olası bir savaşın Lübnan halkı için yaratacağı yıkımın hayal bile edilemeyeceği belirtildi.

GİRİŞ 04.11.2023 07:39 GÜNCELLEME 04.11.2023 09:08
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın konuşmasına atıfta bulunularak, Gazze'deki çatışmaların genişlemesinin istenmediği belirtildi.

Açıklamada, "Bugün Hizbullah liderinin konuşmasından haberdarız. Ağız dalaşına girmeyeceğiz. ABD, Hamas'ın İsrail'e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor. Biz ve ortaklarımız net olduk: Hizbullah ve diğer aktörler - devlet olsun veya olmasın - süregelen çatışmadan faydalanmaya çalışmamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

"LÜBNAN'IN YAŞAYACAĞI YIKIM HAYAL BİLE EDİLEMEZ"

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Bunun İsrail ile Lübnan arasında 2006'dakinden daha kanlı bir savaşa dönüşme potansiyeli var. ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir."


Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün paylaştığı videolu konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini söylemişti.



Nasrallah "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız ve bununla yetinmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • Alparslan 5 ay önce Şikayet Et
    Vay halimize !
    Cevapla
  • Mert 5 ay önce Şikayet Et
    Amerika sana ne oluyor? Sen neden yanıp tutuşuyorsun ?? Okumafıkşarını biliyoruz ama tepkimizi buradan veriyoruz .
    Cevapla
  • Emin çiftçi 5 ay önce Şikayet Et
    ABD savaşa dahil oldu. Diğer ülkeler Filistin'i yalnız bırakmayın. Allah doğrudan yanadır.
    Cevapla
  • bülent 5 ay önce Şikayet Et
    abd israil birlikde insanlık suçu işleyerek katliyama destek veriyor bir gün gelir katliyamcılar hesabını verir yaradan hesap sorur
    Cevapla
  • vatandaş rıza 5 ay önce Şikayet Et
    amerika ben yahudiyim diyor onun için burdayım diyorken bizim müslümanlar dinmi değiştirdiki yoklar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi