ABD İHA'ları Gazze üzerinde

ABD ordusuna ait en az 6 İHA, Hamas'ın elindeki esirlerin tespiti için günlerdir Gazze'de bilgi topluyor. Pentagon yetkilileri, bu İHA'larla Gazze'yi vuran İsrail ordusuna askeri amaçlı bilgi paylaşılmıyor.

ABD İHA'ları Gazze üzerinde
ABD İHA'ları Gazze üzerinde
GİRİŞ 04.11.2023 17:25 GÜNCELLEME 04.11.2023 17:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD basınında yer alan bilgilere göre; İsrail'e mühimmat ve askeri danışmanlar gönderen ABD ordusu, aynı zamanda insansız hava araçlarıyla günlerdir Gazze üzerinde uçuş gerçekleştiriyor.

Adının açıklanmasını istemeyen iki üst düzey Pentagon yetkilisi, ABD İHA'larının Gazze üzerinde istihbarat toplama faaliyetleri gerçekleştirdiğini söyledi.

ABD İHA'larının bir haftadan uzun bir süredir Gazze semalarında hareket ettiği kaydedildi. Amerikan istihbaratının asıl amacının Gazze'deki esirlerin lokasyonlarını tespit etmek olduğu öne sürüldü.

ABD İHA'larının radar izleri

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı saldırısında 10'u ABD vatandaşı toplamda 240'tan fazla sivil rehine olarak Gazze topraklarına götürülmüştü.

ABD Özel Kuvvetleri envanterinde bulunan MQ-9 Reapers tipi hava araçlarının saldırıdan birkaç gün sonra Gazze semalarında uçmaya başladığı ifade edildi. 

İSRAİL ORDUSUNA DESTEK VERİLMİYOR

New York Times'ta yer alan bilgilere göre, ABD ordusu daha önce Gazze üzerinde hiç İHA uçurmamıştı. Pentagon yetkilileri, bu İHA'larla Gazze'yi vuran İsrail ordusuna askeri amaçlı bilgi paylaşılmıyor. Sadece esirler için bilgi toplanıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Sade Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Ha...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    olan siz benim kulağıma anlatin
    Cevapla
  • Ali Bey 5 ay önce Şikayet Et
    yalan haber orada ABD bile çatışıyor en iyisi ABD uçak gemisine 3 tane balistik füze atın olmadı torpido gönderin daha olmadı iha siha ile hedef alın mutlaka gidecektir
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    nice az birlikler vardır ki, Allâh'ın izniyle sayıca çok birliği yenmişlerdir. Allah sabredenlerle beraberdir. Bakara 249. ayet. zalim de zorba da Allâh'ın izniyle kahrolacaklar. bu dünyada belki de ibret alem olsun diye biz dahi onları görürüz. inşaallah...
    Cevapla
  • gandalf 5 ay önce Şikayet Et
    bilgi vermiyormuş sevsinler yalanını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü