Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi

Son dönemde Batı ve Rusya arasında gerilim "nükleer savaş" riskini gündeme getirirken, Moskova'dan dikkati çeken bir balistik füze hamlesi geldi.

Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi
Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi
GİRİŞ 05.11.2023 10:19 GÜNCELLEME 05.11.2023 10:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya, yeni kıtalararası balistik füze denemesi yaptı.Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bulava balistik füzesinin İmparator 3. Aleksandır nükleer denizaltısından fırlatıldığını duyurdu. Açıklamada balistik füze fırlatılmasının denemelerin son aşaması olduğu belirtildi.

Rusya'nın kuzeyindeki Beyaz Deniz'den fırlatılan füzenin binlerce kilometre mesafedeki Kamçatka'da hedefi vurduğu kaydedildi.

Rusya 'CTBT' adlı anlaşmadan çekildiRusya "CTBT" adlı anlaşmadan çekildi

Deneme, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması (CTBT) onayını iptal etmesinin ardından geldi. ABD ve AB, Rusya'nın bu kararına tepki göstermiş ve bunun nükleer riski ve gerilimi artıracağını ifade etmişti.

Ukrayna'da savaşın patlak vermesiyle Rusya ve Batı arasında gerilim artarken, Moskova son dönemde nükleer denemelerini hızlandırdı. Putin, "yenilmez" olarak nitelediği Sarmat nükleer füzelerinin savaş konumuna getirilmesi emri vermişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • aha 6 ay önce Şikayet Et
    putin dayı mıhlar şansınızı zorlamayın.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    MaşaAllah, hayırlı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Kassam mücahidleri İsrail ordusunun canına okudu! Peş peşe yayınladılar
Yeni yasa tasarısı kriptoda 'güven' arayışına çözüm olabilecek mi? Yatırımcının dikkatine!