Hayatı boyunca 3 kez İsrail kurşunuyla yaralanan 'Filistinli cesur kız' gözaltına alındı

Hayatı boyunca 3 kez İsrail kurşunuyla yaralanan "Filistinli cesur kız" Ahid et-Temimi, Ramallah'ta İsrail askerleri tarafından gözaltına aldı.

GİRİŞ 06.11.2023 09:43 GÜNCELLEME 06.11.2023 17:49
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, "Filistinli cesur kız" Ahid et-Temimi'yi (23) gözaltına aldı.

Ahid Temimi'nin annesi Neriman Temimi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki evlerine baskın yapan İsrail güçlerinin kızını götürdüklerini söyledi.

Neriman Temimi, İsrail askerlerinin baskın sırasında evlerine zarar verdiklerini ve kullandıkları cep telefonlarına da el koyduklarını dile getirdi.

Ahid Temimi'nin babası da birkaç gün önce İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

"Filistinli cesur kız" olarak tanınan Ahid Temimi 2017'de İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve 8 ay hapis yatmıştı.

Hayatında üç kez İsrail kurşunuyla yaralanan ve Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Et-Temimi, AA'nın fotoğraflarıyla dünya gündemine oturmuştu.

ERDOĞAN CESARETİNDEN DOLAYI ARAYIP TEBRİK ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tutukluluğunun ardından serbest bırakılan Ahid Et-Temimi ile telefonda görüşmüş ve kendisini cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etmişti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözcülüğü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlerin işgal altındaki Batı Şeria'da "terör ve kışkırtıcılık faaliyetleri" suçlamasıyla Ahid Temimi'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Temimi'nin sorgulanmak üzere İsrail güvenlik birimlerine teslim edildiği aktarıldı.

İsrail basını, Temimi'nin sosyal medyada Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinde ikamet eden yerleşimcilere yönelik şiddet içerikli paylaşımlar yaptığını iddia etti.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya platformu üzerinden İsrail askerlerinin ellerini arkadan kelepçeleyerek Temimi'yi evinde gözaltına aldığı fotoğrafı paylaştı.

 BEN-GVIR'DEN TEMİMİ'Yİ GÖZALTINA ALAN ASKERLERE TEBRİK

Ben-Gvir, "daha önceden İsrail askerlerine saldırmaktan hüküm giymiş" Temimi'yi gözaltına alan askerleri tebrik etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Polat Alemdar 5 ay önce Şikayet Et
    Bebeklerden kadınlara binlerce kişiyi katleden, insanlık vicdan gibi duyguları olmayan siyonist teröristlerin bu kızı sağ bırakmaları bilmiyorum ama çok mantıksız geliyor. Elbette kimse ölmesin. Ama bu kız ya dokuz canlı ya da .... Neyse bundan sonrası komplo teorisine giriyor.
    Cevapla
  • hhüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Gözümüz üstünde alçaklar. Yaptığınız yapacağınız her fiilin bu dünyada da hesabını soracağız sizden
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu gibi kişilere DİKKAT ETMEK LAZIM... Sonra Ajan oldukları çıkanlar oluyor...
    Cevapla
  • Mhsn 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudi kızından farkı ne? Tesettür olmadan hangisi müslüman nasıl bileceğiz? Papazlar Türkiyedeki hristiyanlara "kızlarınıza söyleyin boyunlarına haç taksınlar, artık Türk kızlarıyla aralarında fark kalmadı" demişler. Müslüman gibi yaşasaydık bir avuç yahudi 2 milyar müslümana kafa tutup katliam yapamazdı. Halifemiz olsaydı böyle darmadağınık İslam Alemi olmazdı.
    Cevapla
  • recebim 5 ay önce Şikayet Et
    %1000 bu kız casus. giyinişi kyafeti kesinlikle bir filistinden uzak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?