Irak'a sürpriz ziyaret yapan Blinken'e protesto

Irak’ta Sadr destekçileri ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı protesto etti.

GİRİŞ 06.11.2023 11:27 GÜNCELLEME 06.11.2023 12:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak’ta Şii lider Başkanı Mukteda Sadr’ın çağrısı üzerine başkent Bağdat’ta sokağa inen Sadr destekçileri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Irak’a yaptığı sürpriz ziyareti protesto etti.

YOLLAR KAPATILDI

Irak'ta protestolar yine alevlendi: 2 ölü - Son Dakika HaberleriIrak’ta Şii lider Mukteda Sadr’ın çağrısı üzerine Sadr destekçileri, başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda bir araya gelerek, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Irak’a yaptığı sürpriz ziyareti protesto etti. Her geçen dakika kalabalıklaşan grup, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarken, Bağdat’ta güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri alındı. Protestocuların, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye ulaşmasını engellemek için bölgeye giden Cumhuriyet ve Sinek köprüleri dahil tüm yollar kapatıldı.

BLINKEN-SUDANI GÖRÜŞMESİ

Akşam saatlerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ardından sürpriz bir şekilde Irak’a gelen Blinken, başkent Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya gelmişti. Blinken, Sudani ile yaptığı görüşmenin ardından İran yanlısı grupları uyarmıştı.
 

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • DARKTÜRK 5 ay önce Şikayet Et
    Bizde de çok kişi protesto etti. !!!! Nerede mi ?? Evinde, iş yerinde !
    Cevapla
  • 1508 5 ay önce Şikayet Et
    Irak kadar olamadık. Bu kişiyi getiren uçak hava alanına inemeden derhal kovulmalıydı. Hava alanının ışıklarını söndürmek ve vali yardımcısı ve elçisiyle karşılamak her kişinin yapacağı bir işti. Ama ER KİŞİNİN yapacağı iş değildi.
    Cevapla
  • Deveye diken 5 ay önce Şikayet Et
    CHP liler olsa sırtlarımda taşırla4dı uçaktan inince hatta yere yatar paspas olurlardı. Er kişi böyle olunur değil mi sende haklısın
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    saddam ihseyniyi devirmeden önce düşünecektiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...