ABD'de seçilen ilk başörtülü milletvekili Ilhan Omar'ın İsrail politikası eleştirisi

İlhan Omar, ABD'nin İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik politikasını eleştirdi: 'Uygun değil'

ABD'de seçilen ilk başörtülü milletvekili Ilhan Omar'ın İsrail politikası eleştirisi
ABD'de seçilen ilk başörtülü milletvekili Ilhan Omar'ın İsrail politikası eleştirisi
GİRİŞ 06.11.2023 14:08 GÜNCELLEME 06.11.2023 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milletvekili İlhan Omar yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e devam ederken ABD'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik politikasının "akıllı olmadığını" söyledi.

Ömer, Hamas'ın Yahudi Devleti'ne karşı sürpriz saldırısını başlattığı 7 Ekim'den bu yana İsrail hükümetini eleştiriyor. "ABD politikası, esasen Netanyahu'nun Gazze'de ulaşılabilir bir hedefinin olmaması ve kara işgalinin potansiyel ABD birlikleri de dahil olmak üzere bölgesel savaş riskini taşıması yönünde. Ayrıca ona hiçbir kısıtlama olmaksızın 14 milyar dolarlık silah vermeli ve mülteci kamplarını bombalarken hiçbir kırmızı çizginin olmadığını söylemeliyiz." diye yazd.

"Bakın bu pek mantıklı değil"

Omar, geçen ay İsrail ile Hamas arasında ateşkes çağrısında bulunan bir karara ortak sponsorluk yapan Temsilciler Meclisi'ndeki bir düzineden fazla ilerici Demokrat arasında yer alıyor. Aynı zamanda, ABD üniversitelerindeki yöneticilere kampüslerindeki antisemitizmi kınama ve Yahudi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin herhangi bir baskı olmadan ifade özgürlüğünü kullanmalarını sağlama çağrısında bulunan ayrı bir karara karşı oy kullanan 20'den fazla Meclis üyesinden biriydi.

Geçtiğimiz hafta Beyaz Saray, Gazze'ye yardım sağlanması için İsrail ile Hamas arasındaki savaşta "insani bir duraklama" çağrısında bulundu ancak ateşkese karşı çıktı. Biden yönetimi İsrail'in Hamas'a karşı savaşında, kendisini savunma hakkını desteklemek ve milyarlarca dolarlık yardım sözü vermek de dahil olmak üzere güçlü bir şekilde destek verdi.

Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • konuk 5 ay önce Şikayet Et
    bu kadın şimdiye kadar ne yaptı, yeni konuşmaya başladı 30 gün oldu.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Zavallı sadece geveleyebiliyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!