Erbil'de ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse İHA saldırısı

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı’ndaki askeri üsse İHA saldırısı düzenlendi.

Erbil'de ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse İHA saldırısı
Erbil'de ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse İHA saldırısı
GİRİŞ 07.11.2023 16:02 GÜNCELLEME 07.11.2023 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Erbil Havaalanı’nda ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse iki kez İHA saldırısı düzenlendiği belirtildi.

2 İHA (İnsansız hava aracı) SALDIRISI

İlk saldırıda kullanılan 2 İHA’nın havada imha edildiği kaydedildi. İkinci saldırıda ise kullanılan diğer İHA’nın ise hedefe ulaşmadan düştüğü belirtildi. Saldırı sonrası Erbil Havaalanı’ndan yapılan uçuşlar geçici olarak askıya alındı. ABD Erbil Başkonsolosluğu’nda da siren sesleri yükseldi.

İran yanlısı Şii milis gruplarının çatısı altında toplandığı “Irak İslami Direniş” adlı grup saldırıları üstlendiğini açıkladı.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Kare Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Özgür Özel’i yalanlıyor
Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı