Rusya "çıkarlarımız" dedi ve Avrupa'yı tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin çıkarları göz ardı edilerek Avrupa'da askeri güvenliğin sağlanması yönündeki girişimlerin iyi sonuçlara yol açmayacağını açıkladı.

Rusya "çıkarlarımız" dedi ve Avrupa'yı tehdit etti
Rusya "çıkarlarımız" dedi ve Avrupa'yı tehdit etti
GİRİŞ 07.11.2023 22:43 GÜNCELLEME 07.11.2023 22:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'ndan (AKKA) çekilme sürecinin tamamlandığı belirtildi.

"ABD VE MÜTTEFİKLERİNİN YIKICI POZİSYONU"

Bu antlaşmayla bağlantılı diğer anlaşmaların da geçerliliğini yitirdiğine işaret edilen açıklamada, Rusya'nın "ABD ve müttefiklerinin yıkıcı pozisyonu" nedeniyle antlaşmayı 2007'de askıya aldığı vurgulandı.

"ÇIKARLARIMIZ DİKKATE ALINMADAN AVRUPA ASKERİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAZ" 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Rusya'nın çıkarlarını dikkate almadan Avrupa'da askeri güvenliği sağlamaya yönelik girişimler, iyi sonuçlara yol açmaz. Yeni koşullar için uygun olmayan eski anlaşmalara bağlı kalma girişimleri de başarısızlığa mahkum ve silahların kontrolü alanındaki işbirliği mekanizmalarının çökmesine yol açabilir. NATO üyesi ve ittifakın etkisindeki ülke yetkilileri, müzakere etme kapasitesine sahip olmadıklarını gösterdi. Bu aşamada, onlarla silahların kontrolü alanında herhangi bir anlaşma yapılması mümkün değil."

Tarafların konvansiyonel güçlerine sınırlamalar getiren AKKA, NATO ve Sovyetler Birliği'nin de yer aldığı Varşova Paktı ülkeleri arasında 1990'da Paris’te imzalanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 29 Mayıs'ta AKKA'yı feshetme yönünde kararname imzalamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • B. K 5 ay önce Şikayet Et
    Hadi Putin Almanya'yı bir daha işgal edin.
    Cevapla
  • Dâbbetü'l-arz 5 ay önce Şikayet Et
    Rusya Ab yi K.Kore Abd yi vurursa hiç şaşırmayın
    Cevapla
  • Dâbbetü'l-arz 5 ay önce Şikayet Et
    Ab ve Abd nin uykuları haram olacak.Masum Gazzeli sivil halkı Aylardır ölüyor ve şuan toplu ölümler yaşanıyor Ilerde Ab ve Abd halkları Gazzede yaşananlardan daha feci durumda olaxaklar nukleer bomba heran düşebilir artık
    Cevapla
  • MACKALI 61 5 ay önce Şikayet Et
    Rusyadan cok güzel ve isabetli bir aciklama ve cokda hakli..Dikkat edilirse avrupa sadece kendini dü$ünen kendi askerini ordusunu kurmaya cali$ di$a kapali tam bir rusya dü$mani birlik durumuna geldi.Birde amerikanin bir numarali köpegi oldular.Rusya hakli olay akil ve strateji baki$dir tabi anlayana.
    Cevapla
  • karadal 5 ay önce Şikayet Et
    4000 bin den fazlaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!