Pentagon söylem değiştirdi! İsrail'e uyarı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Washington'un İsrail'e yaptığı askeri yardımlarla ilgili olarak "Bu yardımları alan her ülkenin bunları uluslararası insancıl hukukla uyumlu şekilde kullanması gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Pentagon söylem değiştirdi! İsrail'e uyarı
Pentagon söylem değiştirdi! İsrail'e uyarı
GİRİŞ 07.11.2023 23:48 GÜNCELLEME 07.11.2023 23:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, basın toplantısında bir gazetecinin "İsrail'e verilen silahların savaş suçlarında veya sivillere karşı kullanılıp kullanılmadığını takip ediyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine "ABD'den herhangi bir silah ve askeri yardım alan herhangi bir ülkenin bunları uluslararası insancıl hukukla uyumlu şekilde kullanması gerekmektedir." diyerek, bu maddenin her silah anlaşmasında yer aldığının altını çizdi.

Singh, endişe yaratan bir durum görülmesi halinde, bunu karşı tarafa doğrudan iletmekten çekinmeyeceklerini de belirterek, bu hususu, İsrailli makamlar ile yaptıkları açık ve gizli görüşmelerde ele aldıklarını kaydetti.

ABD ÜSLERİNE YAPILAN SALDIRILARIN SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Pentagon Sözcüsü, Orta Doğu'da bulunan ABD üslerini 17 Ekim'den beri hedef alan füze ve dron saldırıları ile ilgili de bir güncelleme yaparak; Suriye'de 18, Irak'ta 22 olmak üzere Amerikan üslerine yönelik saldırıların toplam sayısının 40’a ulaştığı bilgisini paylaştı.

İRAN DESTEKLİ ÖRGÜTLERİN SALDIRILARI ABD ÜSLERİNE CİDDİ BİR ZARAR VERMİYOR

Singh, İran destekli saldırıların ABD personeline ve ABD üslerine ciddi zarar vermediğini ve son saldırılarda ölü ve yaralı olmadığını belirterek, şu ana kadar rapor edilen toplam yaralı sayısının 46 olarak sabit kaldığını ve hepsinin hafif yaralanmalar olduğunu anımsattı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misa 5 ay önce Şikayet Et
    Biri katil biri azmettirici
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    İran ABD üslerine saldırmadan önce haber verip izin almaya devam ediyor mu ?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yalancı sahtekarlar. İkiyüzlü alçaklar. Size inanan sizin gibidir
    Cevapla
  • Osmanli 5 ay önce Şikayet Et
    Çocuk katliama siyonis İsrail yanında yer al. Şimdi kıvır iki yüzlü .
    Cevapla
  • Ömer 5 ay önce Şikayet Et
    Kafir yalqnci Abd hiç sana güven olmaz munafik Fitne destekçisi israile her bombayı kalandır her kötülüğe Katliama yeşil ışık yak AB önlemlere ile dizin kanlı eli tutan beter olsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var