Arap ülkeleri 1 ay sonra harekete geçti: Sonuçsuz zirvelere bir yenisi daha eklenecek

Suudi Arabistan, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne ilişkin gelişmelerin ele alınacağı iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Arap birliği 12 Ekim'de de toplanmış ancak bir sonuç çıkmamıştı.

GİRİŞ 08.11.2023 11:19 GÜNCELLEME 08.11.2023 11:24
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne ilişkin gelişmelerin ele alınacağı iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak Gazze Şeridi'nde yaşananlara ilişkin olağanüstü toplantı çağrısı yaptıkları belirtildi.

12 EKİM'DE YAPILAN ZİRVEDEN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Arap Birliği'nin, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ele almak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de dışişleri bakanları düzeyinde organize ettiği olağan dışı toplantı 12 Ekim'de yapılmış ancak herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

Cezayir, Arap Birliği bildirisindeki "tarafların kınanması" maddesine çekince koyarak, "Filistin halkının vazgeçilmez hakkı olan 1967 sınırlarında egemen bir devlet kurma yönündeki kendi kaderini tayin etme hakkını" desteklediğini duyurmuştu.

Arap Birliği'nde Filistin-İsrail krizi: Cezayir bildiriye şerh koyduArap Birliği'nde Filistin-İsrail krizi: Cezayir bildiriye şerh koydu

11 KASIM'DA TOPLANACAK

Arap Birliği, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere Suudi Arabistan ve Filistin'den talep geldiğini açıklamıştı. Suudi Arabistan ev sahipliğindeki Olağanüstü Arap Zirvesi, 11 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek. İİT de İslam ülkelerinin, İsrail'in Filistin halkına saldırılarını ele almak üzere 12 Kasım Pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da olağanüstü zirvede toplanacağını açıklamıştı.

10 BİN FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 32 gündür düzenlediği yoğun saldırılarda 30 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bombalamalar nedeniyle 40 bin konutun tamamen yıkıldığı, 222 bin konutun da zarar gördüğü bildirildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Maruf, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 4 bin 237'si kadın, 2 bin 719'u çocuk 10 bin 328 kişiyi öldürdüğünü, yaklaşık 26 bin kişiyi de yaraladığını söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 219
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Aran ligi sanki futbol ligi! Hiç kimsenin kimseye faydası yok bu ligde! Çoğunluğu Münafıktır!
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar basuna toplanıyorlar sadece kınama yaparlar cenabı Allah hesabını soracak bu iib baskanlarina Müslüman halkların sesine kulak tikamislar yalandan toplanmayin babanizi kizdirmayin siyonit uşakları
    Cevapla
  • Aksu 5 ay önce Şikayet Et
    Kendilerine koltuk bahşedilenler sadece ucuz kahramanlık oyunu oynama dalaveresinde müsade edildiği kadar hareket edebilirler.
    Cevapla
  • Hilal Güner 5 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın zalimler için cehennem !
    Cevapla
  • Malabadi 5 ay önce Şikayet Et
    "Filistin de insanlık öldü" diyoruz. Hakikaten insanlık ölmüşte haberimiz olmamış. Filistin'de dün dünyaya gözlerini açan bebek daha annesinin sıcaklığını hissetmeden, doya doya annesinin sütünü içmeden cennetin kuşu olup ebed aleme göç edip gitti. Yarın Allahın huzuruna çıktığında "Ya Rab! Ben neden öldürüldüm? Benim hakkımı neden savunmadılar? " dediğinde ne cevap vereceğiz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!