G7'den Gazze ve İsrail açıklaması

Dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin oluşturduğu G7 ülkeleri, Gazze'de insani ara verilmesi ve insani koridor oluşturulmasını destediklerini söyledi. İsrail katliamlarına dair tek bir söz etmeyen G7 ülkeleri, ateşkes çağrısı da yapmadı.

G7'den Gazze ve İsrail açıklaması
G7'den Gazze ve İsrail açıklaması
GİRİŞ 08.11.2023 15:23 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:59
Bu Habere 292 Yorum Yapılmış

ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve Kanada'nın oluşturduğu G7 ülkelerinin dışişleri bakanları Tokyo'da bir araya geldi. Toplantıya, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de katıldı.

Yapılan ortak açıklamada, İsrail'in "uluslararası hukuk kapsamında" kendisini savunma hakkına sahip olduğu ifade edilirken, ateşkes çağrısı yapılmadı.

Ülkeler, Gazze'de insani ara verilmesi ve insani koridor oluşturulmasını destedikleri kaydetti.:

"Gazze'de kötüleşen insani krize çözüm bulmak için acil eyleme geçilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Acil olarak ihtiyaç duyulan yardımın ulaştırılmasının ve rehinelerin serbest bırakılmasının kolaylaştırılması için insani arayı ve insani koridorları destekliyoruz."

İnsani ara, daha uzun süren hatta savaşları bitiren ve siyasal sürecin bir parçası olan ateşkeslere göre birkaç günlük zaman dilimini kapsıyor.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırının kınandığı zirvede ayrıca, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı uyguladığı şiddetin artmasının kabul edilemez olduğu, Batı Şeria'da güvenliği baltaladığı ve kalıcı barış umutlarını tehdit ettiği aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 292
  • E.a 5 ay önce Şikayet Et
    Mühimmat temin edeckler herhalde yoksa umurllarinda değil ölenler müslüman oluca
    Cevapla
  • A.y. 5 ay önce Şikayet Et
    Hepinizin soyu kuruya. Hepiniz siyonizmin oyuncağı olmuşsunuz.
    Cevapla
  • Ozer 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in kendini savunma hakkı var Filistin'in yok öyle ya ikiyüzlü emperyalistler
    Cevapla
  • Rukiye kılıç 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanı arayı da sırf rehineleri var diye istiyorlar. Yoksa şeytan, şeytani satmaz. Rabbim, sizleri büyük bir zelzele ile yerle bir etsin! Aminnnnn!
    Cevapla
  • Cahver 5 ay önce Şikayet Et
    İt iti ısırmak G7 ülkeleri anladıkları tek şey para parada yahudilerde çünkü virüs gibi her yere dağılmışlar Yahudiler çalıştıkları faiZ lobisi ellerinde bu yüzden G7 ülkeleri Yahudilere köle olmuşlar Araplar ile itrailoğulları akrabadılar bu yüzden Arap liderleri bir tasma takmadıkları kalmış onlardan hiç bir şey beklemeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...