İran, İsrail'in Gazze'ye yönelik nükleer tehdidini BM'ye taşıdı

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Emir Said Erivani, İsrail Kültür Mirası Bakanının Gazze'ye nükleer bomba atma tehdidini kınayarak, bu tehdidin BM ve uluslararası toplum tarafından ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

İran, İsrail'in Gazze'ye yönelik nükleer tehdidini BM'ye taşıdı
İran, İsrail'in Gazze'ye yönelik nükleer tehdidini BM'ye taşıdı
GİRİŞ 08.11.2023 14:58 GÜNCELLEME 08.11.2023 14:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Emir Said Erivani, İsrail'in Gazze'ye karşı nükleer silah kullanma tehdidini BM'ye taşıdı. Erivani BM'ye gönderdiği mektupta, İsrailli aşırı sağcı Kültür Mirası Bakanı Amichai Eliyahu’nun Gazze'ye nükleer bomba atma tehdidini kınadı. Tehdidin BM ve uluslararası toplum tarafından ciddiye alınması gerektiğini belirten Erivani, İsrail'in nükleer silah programını durdurması için siyasi baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Erivani, “İsrail tarafından Gazze kuşatması altında olan sivillere yönelik yapılan nükleer silah kullanma tehdidi konusunda BM ve uluslararası toplumu uyarmak istiyorum” dedi. Filistin halkının Gazze'de açık bir soykırıma uğradığını belirten Erivani, “Filistin halkı şimdi ise nükleer silah kullanma tehdidi ile karşı karşıyadır. Elbette İsrail rejimi şu ana kadar iki atom bombası gücünde olan Gazze bombardımanı gerçekleştirdi. Ancak nükleer silah kullanmaya yönelik tehdit, açık bir şekilde BM ve uluslararası hukuk kurallarına aykırıdır. Böylesi bir tehdidin uluslararası hukuku çiğneyen ve açık bir şekilde işgalci konumda olan bir rejim tarafından yapılıyor oluşu, bu tehdidi ayrıca ciddi kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

İsrailli aşırı sağcı Kültür Mirası Bakanı Amichai Eliyahu, katıldığı bir radyo programında, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı nükleer silah kullanma tehdidinde bulunmuştu. Abluka altındaki Gazze'ye nükleer bomba atılmasının ihtimallerden biri olduğunu söyleyen Eliyahu, “Bölgede yaşayan Filistinliler, İrlanda ya da çöllere gidebilirler” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Ergül 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey İran sen hangi faydalı işler yaptın ki?
    Cevapla
  • Mohammad 1 yıl önce Şikayet Et
    eee Türkiye ne yapti?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail halkından barış çağrısı: Gazze zulmünü durdurmak için Türkiye'den destek talebi!
Metrobüs kazasında hayatını kaybetmişti! Ailesi isyan etti: Hepsi arızalı!