İngiliz diplomat Blinken'ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi: 22 yıldır örneğini görmedim

Eski İngiliz büyükelçi Craig Murray, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın zorlu geçen Türkiye ziyaretini yorumladı. "Blinken'in karşılanmaması ve uğurlanmaması çok sert bir azarlama" diyen Murray, bunun bir örneğini daha görmediğini söyledi.

İngiliz diplomat Blinken'ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi: 22 yıldır örneğini görmedim
İngiliz diplomat Blinken'ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi: 22 yıldır örneğini görmedim
GİRİŞ 08.11.2023 17:25 GÜNCELLEME 08.11.2023 17:25
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırımın en büyük destekçilerinden olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Türkiye ziyareti günlerdir dünyanın gündeminde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'ye giderek randevu vermediği Blinken'i havaalanında karşılamaya üst düzey diplomatlar gönderilmedi.

YALNIZ GELİP YALNIZ GİTTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı karşılanan Blinken, giderken de yalnız uğurlandı.

BİR ŞOK DA BAKAN FİDAN'DAN

Blinken, bir şok da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinde yaşadı. Bakan Fidan kendisine sarılmak için hamle yapan Blinken'a sadece elini uzatarak karşılık verdi. 

İNGİLİZ DİPLOMAT: ÇOK SERT BİR AZARLAMA

İngiltere'nin eski Özbekistan Büyükelçisi olan dış politika Craig Murray, Blinken'ın zorlu geçen Türkiye ziyaretine dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşımda bulunan Murray, "Diplomatik pratik açısından Türkiye'nin Blinken'i havaalanında karşılamaması ve uğurlamaması çok sert bir azarlamadır." dedi.

"22 YILLIK DİPLOMATLIĞIMDA BİR ÖRNEĞİNİ GÖRMEDİM"

22 yıllık diplomatlığı boyunca bunun bir örneğini görmediğini söyleyen Murray, "Şüphesiz çorbasına tükürdüler, çayına da işediler." sözleriyle durumla dalga geçti.

FİLİSTİN'E DESTEK VERDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Murray paylaşımında, "Yaklaşan Gazze soykırımında Hamas ve Hizbullah'ın her türlü silahlı direniş eylemi benim desteğimi alacaktır. Eğer bu bir suçsa beni hapse geri gönderin." demişti.

Aynı gün Murray, Birleşmiş Milletler'in işgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgili Özel Raportörü Francesca Albanese'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı devam eden kanlı savaşına derhal ateşkes sağlanması için dünya kurumuna müdahale etmesi çağrısında bulunan daha önceki bir X gönderisini yeniden yayınlamış ve "Uluslararası hukuka göre vahşet suçları sadece cezalandırılmakla kalmamalı aynı zamanda önlenmelidir." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 81
  • ERZURUM'lu 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim devletimizin abd gavuruna verdiği dersi ingiliz gavuru gördü taktir etti ama bizim bay müslüman ve sözüm ona milli görüşçüler ve tatlısu milliyetçilerinden çıt yok adeta blinken'e yapılan sanki bunlara yapılmış gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bu tavrı alkışlaması lazım.
    Cevapla
  • Aslı gibi 5 ay önce Şikayet Et
    Eskiden Türkiye'den abd'ye giden bazı siyasetçiler oradaki beş para etmez kişilerin karşısında el pençe duruyorlardı.. Artık alışın ABD TÜRKİYE'NİN karşısında siz el pençe duracaksınız..
    Cevapla
  • Artvinli 5 ay önce Şikayet Et
    ABD nin Gazze de yaptığının da dünya tarihinde benzeri yok...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    inşallah bu şoku anlatamazsınız, hasta ingilizler
    Cevapla
  • Ömer. 5 ay önce Şikayet Et
    Herşeyin bir ilki vardır şimdi görmüş oldunuz bu karşılamanın örneklerini ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı