İsrail, 7 Ekim'de müzik festivalinden kaçan vatandaşlarını Apaçi helikopterleri ile vurmuş

'Hamas 40 bebeğin kafasını kesti' yalanının ortaya çıkmasının ardından bugün de İsrailli yetkililer 7 Ekim'deki Hamas baskınında, müzik festivalinden kaçan vatandaşlarını kendi Apaçi helikopterleri ile vurduklarını itiraf etti.

GİRİŞ 10.11.2023 00:48 GÜNCELLEME 10.11.2023 00:54
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail 34 gündür kesintisiz sürdürdüğü 4 bin 412'si çocuk 10 bin 812 Filistinlinin şehit olduğu Gazze'de saldırılara devam ederken katliamın dayanağı olarak dünyaya servis edilen 7 Ekim'deki Nova müzik festivali baskını hakkında tarihi bir itiraf geldi.

PİLOTLAR AÇIKLADI

7 Ekim'de Hamas'a karşı helikopterler ve tanklarla yapılan baskınlarla ilgili pilotlarla yapılan röportajda İsrail'in algı operasyonunu bir kez daha ortaya çıkardı.

İsrailli yetkililer yaşanan kaosu ve saldırı anlarını kimin Hamas, kimin asker ya da sivil olduğunu ayırt etmekte büyük zorluk yaşandıklarını ve belirli bir noktadan ateş açıldığını, sonrasında bunu farkedince pilotların saldırıları yavaşlatmaya ve hedefleri dikkatlice seçmeye başladığını itiraf ediyor.

Middle East Monitor'un haberinde "Aksa Tufanı Operasyonu" sırasında yaşanan karışıklığa müdahalede bulunan İsrail ordusuna ait helikopter pilotlarının ifadelerine yer verildi.

AYRIM GÖZETMEKSİZİN ATEŞ AÇTILAR

İsrail'in 7 Ekim'de Hamas'la girdiği çatışmaya ilişkin ordu mensubu tanıkların ilk ifadeleri, sürpriz saldırıyı kontrol altına almak için çaresiz kalan İsrail birliklerinin ağır silahlarla ayrım gözetmeksizin kendi vatandaşlarına ateş açtığını ve potansiyel olarak çok sayıda İsraillinin açılan "dost ateşi" nedeniyle öldürüldüğünü gösteriyor.

İSRAİL YÜZLERCE VATANDAŞINI KENDİSİ ÖLDÜRMÜŞ!

İsrail haber kaynağı Yedioth Aharanoth'da ise, 7 Ekim'de yaşananlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Pilotlar, işgal altındaki karakollar ve yerleşim birimlerinde kimin Hamas, kimin asker veya sivil olduğunu ayırt etmekte büyük zorluk yaşandığını fark etti… İlk başta ateş açma oranı muazzamdı ve ancak belirli bir noktada pilotlar saldırıları yavaşlatmaya ve hedefleri dikkatlice seçmeye başladılar."

Apaçi helikopter pilotları, hedeflere dair istihbarat olmadan sürekli ateş ettiklerini itiraf ederken, tank mürettebatına da, içeride potansiyel olarak İsrailli rehinelerin olup olmadığına bakılmaksızın evleri bombalamalarının emredildiğini söylediler.

Uzmanlar, İsrail hükümetinin yanmış cesetlere ve "tanınamayacak kadar yakılmış cesetlere" ilişkin en korkunç fotoğraflarından bazılarının aslında İsrail'in neden olduğu kayıpları tasvir edebileceğini düşünüyor.

Tanıklıklar, savaşın hararetinde İsrail birliklerinin muhtemelen sivil bölgelere ve evlere ayrım gözetmeksizin ateş açmaya başvurduğunu ve bunun da sayısız önlenebilir İsrail ölümüyle sonuçlandığını gösteriyor.

DRON GÖRÜNTÜLERİ DE BU HASARIN HAMAS SİLAHLARIYLA YAPILAMAYACAĞINI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

İsrail ordusu, bir ay sonra Ekim'de Nova müzik festivali alanına katılanların araçlarının son halinin drone görüntülerini yayınlamıştı. Parçalanmış yüzlerce aracın görüntülerinin, Hamasın elindeki silahlarla yapılamayacağını ortaya çıkarmıştı.

İÇİNDE REHİNE BULUNAN EVLER APAÇİ HELİKOPTERLERİ VE TANKLARLA BOMBALANMIŞTI

7 Ekim'deki Hamas baskınında Kibbutz bölgesine ilk etapta 2 İsrail tankı geldi. Evlerde Hamas üyeleri ve rehineler olmasına rağmen tanklar rehinleri umursamadan ateş etti. Ayrıca Apaçhi helikopterleri de evleri bombaladı.

 
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 87
  • Yazik 4 ay önce Şikayet Et
    Kendi halkina kanina acimayandan muslimana acimasi ve hakkini aramasi beklenmez. Dunyanin bir olup israil devletjni silmesi lazim. Musevileride geldikleri batiya yollamak lazim.
    Cevapla
  • simko 5 ay önce Şikayet Et
    korkaklar sürüsü o yüzden böyle davranıyorlar
    Cevapla
  • Bekir ozan 5 ay önce Şikayet Et
    KUDUZ KÖPEK LEr
    Cevapla
  • maremer 5 ay önce Şikayet Et
    Kendi halkına acımayan bir zihniyet müslümana acır mı?
    Cevapla
  • KASAM 5 ay önce Şikayet Et
    Şüphesiz onlar Müslümanlar korktukları için kinleri kendi vatandaslarina bile saldırdılar ne ahmak bir toplum bu ne cahil bir millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!