Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacak?

Filistinli mücahitlere yönelik yalan ve iftiralar tek tek çöktü. Gazze'deki soykırıma destek veren Batı'nın kullandığı en önemli argümanlardan biri olan 'festival katliamı' yalanı da gün yüzüne çıktı.

GİRİŞ 20.11.2023 21:05 GÜNCELLEME 21.11.2023 10:42
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Filistinli mücahitlerin İsrail zulmüne karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası başta siyonistler olmak üzere Batı medyası tarafından ortaya propaganda içerikli çok sayıda yalan öne sürüldü. Sosyal medya ve siyonistlerin güdümündeki basın kuruluşlarında Hamas'a yönelik "kadınlara tecavüz", "bebeklerin kafasını kesme", "sivilleri katletme", "esirlere işkence" gibi çok sayıda iftira atıldı. O yalanlardan biri de "festivalde sivillerin katledildiği" yalanıydı. Bu yalan da İsrail medyasının itirafıyla boşa çıktı.

İsrail'in yalanı çöktü! İşte hastane saldırısının perde arkasıİsrail'in yalanı çöktü! İşte hastane saldırısının perde arkası

HAARETZ'İN İTİRAFI TEK ARGÜMANI DA ÇÖKERTTİ

İsrail medya kuruluşu Haaretz, gündeme bomba gibi düşen bir itirafa imza attı.

Gazze’de soykırım yapan İsrail'in Hamas'ı suçladığı “festival saldırısı”nda gerçek bambaşka çıktı. İsrailli sivillerin öldüğü Nova Rave Festivali katliamının İsrail’e ait helikopterler tarafından yapıldığı tespit edildi.

Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!

HEDEF GÖZETMEKSİZİN FÜZELERLE VURDULAR

Haaretz, bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde, İsrail'in Hamas'ın yaptığını öne sürdüğü 7 Ekim'deki Nova Rave Festivali'ndeki katliamının İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından İsrail helikopterlerinin hedef gözetmeksizin ağır makineli silahlar ve füzeler kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜLER DOĞRULUYOR

ABD menşeili Associated Press Haber Ajansı'nın yayınladığı görüntülerde, hurdaya dönen araçların piyade tüfekleriyle o hale gelemeyeceği görüldü.

Daha önce de İsrailli helikopter pilotları, hangisinin Filistinli hangisinin İsrailli olduğunu bilmedikleri için rastgele ateş açtıklarını itiraf etmişti.

Festivalde bulunan İsrailliler de kendilerine ateş açanların Kassam Tugayları’nın değil İsrail güçlerinin olduğunu açıklamıştı.

YALANLARI ORTAYA ÇIKAN LİDERLER ŞİMDİ NE YAPACAK?

Festivalde yaşananları dayanak gösteren Batılı liderler, “İsrail’in kendisini savunma hakkı var” bahanesiyle İsrail’in gerçekleştirdiği Gazze’deki soykırıma destek oluyorlar.

Ellerinde bulunan son argümanın da yalan olduğu ortaya çıkmasıyla Batılı liderlerin nasıl bir savunmada bulunacağı merak konusu oldu.

BATI’NIN TEK ARGÜMANI ‘FESTİVAL KATLİAMI’YDI

Batılı birçok ülke Soykırımcı İsrail’e kayıtsız ve şartsız destek veriyor. Onlardan ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere, 10 Ekim’de ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in gerçekleştirdiği ‘festival katliamı’nı en büyük argümanlardan biri olarak kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın yayınladığı ortak bildiride şu ifadeler kullanılmıştı:

“Son günlerde dünya, Hamas’ın, evlerinde aileleri katletmesini, müzik festivalinde eğlenen 200'den fazla genci katletmesini ve halihazırda rehin tutulan yaşlı kadınları, çocukları ve tüm aileleri kaçırmasını dehşetle izledi.”

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 121
  • Milli VATANDAŞ 5 ay önce Şikayet Et
    Adamlar bilerek ve isteyerek yapıyorlar asıl olan bizim uyanmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudi ve yahudinin bati medyasini kullanip,yalanlarini paketleyip dünyaya yayiyor,resimdeki otomobiller bilinçli olarak,tanklar ile ezilip imha edilmiş,nerdeyse kör olan görecek.
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Şu batılı liderlerin yüzünü bile görmek istemiyorum. Zalime destek vereni Allah kahretsin !!!
    Cevapla
  • Kayı Boyu 5 ay önce Şikayet Et
    Uganda daki Entebbe baskını nı bilenler için hiç te garipsebecek bir durum değil. İsrail askeri kendi canı yanmasın diye gerekirse bütün İsrailli rehineleri öldürür. Sonuç fiyasko. Türk askerine kurban olsunlar.
    Cevapla
  • Ömer Ekinci 5 ay önce Şikayet Et
    Kişi kendinden bilir işi. Tabiriyle fotograftakilerin hapsinin geçmişleri katliamı yapmış veya yapanları çocukları veya torunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor
Skandal nükleer silah çağrısı! Hamas'tan jet cevap!