Esir takasında dikkat çeken ayrıntı: İşte Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki fark!

Kassam Tugayları, tutuklulara yönelik özenli tavrıyla başta İsrail ve Batı olmak üzere dünyaya yine insanlık dersi verdi. İsrail ise bu konuda dahi barbarlığını konuşturdu.

GİRİŞ 25.11.2023 20:13 GÜNCELLEME 26.11.2023 10:18
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları’nın esir teslimi sırasında çekilen görüntüler, dünyada  konuşulmaya devam ediyor.

Esirlere yönelik iyi davranışlarıyla Kassam Tugayları bir kez daha Batı’ya insanlık dersi verdi. Diğer taraftan işgalci İsrail’in esirlere insanlık dışı davrandığı kameralara yansıdı.

İSRAİLLİ ESİRLER AYRILIRKEN EL SALLADI

Kassam Tugayları’nın Kızılhaç görevlilerine İsrailli tutukluları teslim ederken gösterdikleri davranış dikkat çekti. Filistinli savaşçıların tutuklulara nazik davrandığı görülürken bazı esirlerin ayrılırken el sallaması dikkat çekti.

Sağlık problemleri olan bir İsrailli tutuklunun ise Kassam Tugayları askerinin kucağında taşınarak görevlilere teslim edildiği görüldü.

FİLİSTİNLİ MASUMLAR İŞKENCEDEN YÜRÜYEMEYECEK HALDE

İsrail’in serbest bıraktığı Filistinli esirlerin bazılarının yürüyemeyecek halde olduğu görüldü. Filistinli esirlerin işkence gördüğü ve şiddete maruz kaldıktan sonraki son halleri kameralara yansıdı.

Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacak?Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacak?

AİLESİNİ TANIYAMADI

İşgalci İsrail tarafından 11 yıl önce esir alınan bir Filistinlinin yaşadığı işkenceler sebebiyle hafıza kaybı yaşadığı görüldü. Filistinli genç, ailesini tanıyamadı. Özgürlüğüne kavuşan Filistinlinin güçlükle yürüdüğü gözlemlendi.

“BİZE ACIMASIZCA İŞKENCE YAPTILAR”

16 yaşında İsrail tarafından esir alınan ve 8 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli genç kız Marah Bakir, Siyonistlerin kendilerine acımasızca işkence yaptığını dile getirdi. Bakir, “İsrail, tıbbi ihtiyaçlarımızı karşılamak bir yana bize acımasız işkenceler yaptı, ağır cezalar uyguladı.” diye konuştu.

İsrailli kadın, Filistinli savaşçılarla karşılaştığı anı anlattıİsrailli kadın, Filistinli savaşçılarla karşılaştığı anı anlattı

FİLİSTİNLİLER BİZE İYİ DAVRANDI

Hamas'ın 23 Ekim'de serbest bıraktığı 85 yaşındaki İsrailli kadın esir Yochaved Lifshitz, serbest bırakılırken Hamas görevlilerinin elini sıktığı görülmüştü. İsrailli kadın, bunu neden yaptığına ilişkin soruya, "Bize çok iyi davrandılar, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar." cevabını vermişti.

İsrailli kadın ayrıca, "(Kassam Tugayları) Bize Kur'an'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Biz de tıpkı onlar gibi ekmekle beyaz peynir ve salatalık yedik." diye konuşmuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 181
  • Misafir 12 4 ay önce Şikayet Et
    EY MÜSLÜMAN NEREDESİN ?NEREDE? UYAN ARTIK UYAN BU ĞAFLET UYKUSU BİZİ BİTİRDİ..AB dedik,BM dedik ,BMGK dedik ,NATO dedik hepsini gördük .maske düştü kel göründü.MÜSLÜMAN DOSTUNU DÜŞMANINI TANI AKLINI BAŞINA ALMANIN ZAMANI YOKKKSA HÂLÂ GELMEDİ Mİ???
    Cevapla
  • Hyr 4 ay önce Şikayet Et
    anlaşılıyor ki size kuduz olduğunuz belli olsun diye buraları vadetmiş. buraları diye aha bunu alırsınız.
    Cevapla
  • Bilal 5 ay önce Şikayet Et
    Ekmek beyaz peynir ve salata, subhanallah ey hamas mücahidleri sizler başkasınız,cansınız
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bu salınan israilliler de HAMAS hakkında iyi düşünüp övenleride katleder. Kendi vatandaşı olması önemli bile olmaz
    Cevapla
  • Selahattin 5 ay önce Şikayet Et
    Onlar hiç başka insanları insan yerine koymuyor acaba onlar neyin nesi dünyada inanışlar kaç hepsi insan peki siz yahudiyim diyenler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı