Hangisi terörist? Dünyaya İsrail'den katliam, Hamas'tan insanlık dersi!

Filistin-İsrail savaşında siyonist ordusu hedef gözetmeksizin katliam gerçekleştirirken, Kassam Tugayları’nın sivillere yönelik tavrı adeta “insanlık dersi” olarak tarihe geçiyor.

GİRİŞ 24.10.2023 18:18 GÜNCELLEME 25.10.2023 10:34
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

7 Ekim’de başlayan Filistin-İsrail savaşında insani olarak dünyaya örnek teşkil eden olaylar yaşanıyor.

İşgalci İsrail; Gazze’nin elektrik ve suyunu kesiyor, şehre yakıt girmesine müsaade etmiyor, hastaneleri bombıyor, bütün yerleşim yerlerine havadan ölüm yağdırıp insan avına çıkıyor. Doğmamış bebeklerin bile anne karnında can verdiği vahşi saldırılar bütün dünyanın gözü önünde yaşanmasına rağmen İsrail soykırıma varan katliamlarına ara vermeksizin devam ediyor.

Filistinliler ise dünyaya insanlık dersi veriyor.

  • Gazze’de seçimle göreve gelen Hamas, yerel yönetiminin yanı sıra; işgal altındaki vatan topraklarını savunmak için İzzeddin Kassam Tugayları oluşumuyla İsrail’e karşı askeri mücadele veriyor.


HANGİSİ TERÖRİST?

7 Ekim’de İsrail işgalindeki bölgelere sızarak stratejik askeri noktaları vuran Kassam Tugayları, İsrail’in aksine insanlık adına manidar hamleler gerçekleştiriyor.

İsrail güdümlü Batı medyasının “tecavüz”, “bebek katliamı”, “festivalde sivillerin öldürülmesi” gibi ithamların tamamı yalan çıkan Kassam Tugayları’nın asker-sivil ayrımındaki hassasiyeti, İsraillilerin açıklamalarına yansıyor.

Kassam’ın hem İsrail’deki Yahudilere yönelik tutumu hem de esir olarak Gazze’ye getirilen sivillerle ilgili yaklaşımı şu örneklerle öne çıkıyor:

AİLELERİNE KAVUŞTULAR

♦ Kassam Tugayları önce anne ve kızı sonra iki yaşlı kadını olmak üzere 4 sivil rehineyi serbest bıraktı.

Kassam’ın serbest bıraktığı 79 yaşındaki Nurit Cooper ve 85 yaşındaki Jochewed Lifschitz, Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır'a götürülerek ambulanslara bindirildi. Teslim esnasında Kassam askerlerinin Yahudi rehinelere yiyecek ve içecek ikram etmesi dikkat çekti.

İSRAİLLİ REHİNE: “BANA ANNELERİYMİŞİM GİBİ DAVRANDILAR”

♦ Serbest bırakılan Yocheved Lifshitz, Kassam askerinin elini sıkarak “şalom (selam)” diyecek kadar hissi yakınlık gösterdi. Daha sonra yaptığı açıklamada, “Onların yediklerini yedik. Bize saygıyla davrandılar, ilaç verdiler, hijyenimize dikkat ettiler, doktorları muayeneye getirdiler. Çok arkadaş canlısıydılar. Bana anneleriymişim gibi davrandılar. Tuvaletimi yaptığım yeri bile bana temizletmediler.” dedi.

Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!

İSRAİLLİ EV SAHİBİ: “KÖTÜ DAVRANMADILAR, EVDEKİ MEYVEYİ YEMEK İÇİN İZİN İSTEDİLER”

♦ Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’de girdiği bir evde muz yemek için bile ev sahibi kadından izin istedi.

İsrail’de İbranice yayın yapan Kanal 12’ye konuşan İsrailli kadın, Kassam Tugayları’na mensup direnişçilerin evine geldiği anı şu sözlerle anlattı:

“Bir anda kapının açıldığını duydum. Arapça konuşmalar duydum. Kapıyı kapalı tutmaya çalıştım. 6 kişi olunca başarılı olamadım. Kapıyı açmayı başardılar. Kapıyı açmak için bir kez ateş ettiler. Ama bize zarar gelmedi. Onlar eve girdikten sonra iki çocuğumun olduğunu söyledim. Birbirlerine baktıktan sonra İngilizce olarak ‘Merak etme biz Müslümanız size zarar vermeyeceğiz.’ dedi. Hem şaşırdım hem rahatladım. Çocuklarla oturdum. Onlar da evde arama yaptı. Onlardan biri evdeki muzu göstererek, ‘Yiyebilir miyim’ diye sordu. ‘Evet yiyebilirsin’ dedim. Evde iki saat durduktan sonra gittiler. Böyle bitti.”

İsrailli kadın, Filistinli savaşçılarla karşılaştığı anı anlattıİsrailli kadın, Filistinli savaşçılarla karşılaştığı anı anlattı

REHİNE HASSASİYETİ

♦ Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail içinde çekilen görüntülerinde bir direnişçi, “O daha küçük, onu bırakın.” diyordu.

İsrail'in yalan terörü bitmek bilmiyor! Hamas'a 'tecavüz' iftirası ellerinde patladıİsrail'in yalan terörü bitmek bilmiyor! Hamas'a 'tecavüz' iftirası ellerinde patladı

“İÇKİ İÇMEMİZE BİLE MÜSAADE ETTİLER”

♦ 7 Ekim’de İsrail’deki festival alanında yaşanan olayda sağ kurtulan Yasmine isimli kadın, İsrail Radyosu’nda yaptığı açıklamada, “Kassam Tugayları’nın kendilerine çok iyi davrandığını, panik halindeyken sakinleştirdiklerini hatta içki içmelerine bile müsaade ettiklerini fakat İsrail polisinin müdahalesiyle festival alanındaki Yahudi gençlerin öldüğünü” söyledi.

İsrail'in en büyük argümanı çöktü: Festivaldeki sivilleri İsrail polisi vurmuş!İsrail'in en büyük argümanı çöktü: Festivaldeki sivilleri İsrail polisi vurmuş!

İSRAİL HASTANE VURURKEN ONLAR YAHUDİ ESİRİ TEDAVİ ETTİ

♦ 7 Ekim’de festival alanında İsrail polisinin müdahalesiyle yaralanan ve Gazze tarafına geçirilen Mia Shem’in tedavisi Kassam Tugayları nezaretinde yapıldı.

Kassam, Mia Shem’in kolunun pansuman edilerek bandajlandığına dair tedavi görüntülerini içeren bir video yayınladı. Videoda ailesine seslenen Mia Shem, “Beni tedavi ettiler, ilgilendiler, ilaç verdiler. Her şey yolunda. Lütfen en kısa zamanda bizi buradan çıkarın.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 42
  • Vedat 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim içimizde de var Hamas'a terörist diyen yazıklar olsun
    Cevapla
  • selam 6 ay önce Şikayet Et
    israil kafiri terör estiriyor adı teror olmuyor ama müslüman hamas iyi davranıyor adı terör olarak kalıyor..bu isimleri kim koyuyor..
    Cevapla
  • KamuMühendisi27 6 ay önce Şikayet Et
    Kamu Mühendisleri ne olacak
    Cevapla
  • Kamu Mühendisleri 6 ay önce Şikayet Et
    Kamu Mühendisleri ne olacak
    Cevapla
  • gerçekten mi 6 ay önce Şikayet Et
    bu yorumu yapan yapay zeka sanırım. yoksa sıfır zeka mı?
    Cevapla
  • Muhammed Numan 6 ay önce Şikayet Et
    Biz hiçbir kâfirin (istisnalar hariç) şahsına düşman değiliz. Biz kalbindeki küfre düşmaniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu