Esir takasında 3'üncü günde yine benzer tablo! İsrailliler Kassam askerlerine el salladı

Hamas ile İsrail arasında gerçekleştirilen rehine değişimi anlaşması kapsamında 3'üncü günde de daha önce olduğu gibi sıcak görüntüler yaşandı. İsrailli tutuklular, Kassam askerlerine el sallayarak veda etti.

GİRİŞ 27.11.2023 10:50 GÜNCELLEME 27.11.2023 11:27
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

7 Ekim’deki tarihi Aksa Tufanı operasyonu sonrası işgalci İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimde en kritik rolü üstlenen Kassam Tugayları, esir takasında da dikkatleri üzerine topluyor.

YİNE EL SALLADILAR

Gazze Şeridi’nin hükümet partisi Hamas’ın vatan müdafaası yapan askerî kanadı Kassam Tugayları, tünellerde tuttuğu İsrailli tutukluları serbest bırakmaya devam ediyor. İsrail ile varılan ateşkes mutabakatı kapsamında 3’üncü günde 13 İsrailli, 3 Rus, 1 Taylandlı tutukluyu Kızılhaç’a teslim eden Kassam Tugayları, yine sıcak görüntüler verdi.

Filistinli askerler, İsrailli rehineleri Kızılhaç ekiplerine teslim ettikleri esnada hepsine tek tek el salladı. Karşılığında İsraillilerin de Kassam askerlerine el salladığı görüldü.

Yoğun güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen tutuklu tesliminde askerlerin, sivillere yönelik insani yaklaşımı dikkat çekti.

Kassam Tugayları'nın yayınladığı görüntüler, savaş hukukuna riayetin en bariz örneği olarak tarihe geçti.

İşte o anlar:

____________________

“ANNE GİBİ DAVRANDILAR”

Daha önce 20 Ekim'de bir anne ve kızını, 23 Ekim’de iki yaşlı kadını herhangi bir anlaşma olmaksızın serbest bırakan Kassam Tugayları, tahliye öncesi iki kadına yiyecek ve içecek ikram etmiş, yürümelerine yardım için kollarına girmişti.

Serbest bırakılan İsrailli Yahudi Yocheved Lifshitz, Kassam askerinin elini sıkarak “şalom (selam)” demişti. Lifshitz, daha sonra yaptığı açıklamada, “Kur’an’a inanan insanlar oılduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Onların yediklerini yedik. Bize saygıyla davrandılar, ilaç verdiler, hijyenimize dikkat ettiler. Çok arkadaş canlısıydılar. Bana anneleriymişim gibi davrandılar. Tuvaletimi yaptığım yeri bile bana temizletmediler.” demişti.

  • Lifshitz’in açıklamalarından rahatsız olan terör devleti İsrail, yaşlı kadını hedef göstermişti. İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail için yayın yapan bir kuruluştan alıntıladığı açıklamada, “Lifshitz’in canlı yayında açıklama yapmasına izin vermek hataydı” ifadelerine yer verdi. İsrailli Rikki Blaiberg “Geri gelmesi talihsizlik, Hamas onu geri alsın.” şeklinde paylaşımda bulunurken, Yehud Gainot adlı İsrailli ise 85 yaşındaki Lifshitz’e “solcu çöp” diyerek hakaret etti.
     

    Hamas'ın serbest bıraktığı rehinenin gerçekleri anlatması İsrail'i kızdırdı: Solcu çöpHamas'ın serbest bıraktığı rehinenin gerçekleri anlatması İsrail'i kızdırdı: Solcu çöp


REHİNEYİ KUCAKTA TAŞIDILAR, EL SALLAYARAK VEDALAŞTILAR

24 Kasım’daki ilk esir takasında ise Kassam Tugayları’nın Kızılhaç görevlilerine İsrailli tutukluları teslim ederken tutuklulara nazik davranması dikkat çekmiş, bazı esirler ayrılırken el sallamıştı.

Sağlık problemleri olan bir İsrailli tutuklu ise Kassam Tugayları askerinin kucağında taşınarak görevlilere teslim edilmişti.

ASKERLERLE HATIRA FOTOĞRAFI

Esir takasının ikinci gününde de benzer manzaralar yaşanmıştı. Serbest bırakılan anne ile kızı, Kassam askerleriyle hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Görüntülerde, İsrailli tutuklulara iyi davrandığı ve esirlerin gülücüklerle vedalaştığı kaydedilmişti. Kassam askerlerinin ayrılırken esirlere “Good Bye” ifadesini kullandığı ve aynı karşılığı aldığı görüntülere yansımıştı.

Esir takasında 2'nci grubun tahliyesi de tamam! Kassam Tugayları o görüntüleri yayınladıEsir takasında 2'nci grubun tahliyesi de tamam! Kassam Tugayları o görüntüleri yayınladı

  • 3 GÜNDE 78 FİLİSTİNLİ, 26 İSRAİLLİ

24 Kasım'da varılan anlaşmaya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı. Şu ana kadar muhasara altındaki Gazze Şeridi'nden 26 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinde tutuklu 78 Filistinli serbest bırakıldı.

 

İSRAİL SERBEST BIRAKTIĞINA DA ZULMEDİYOR

49 gün boyunca Gazze'de bütün savaş suçlarını işleyen; 2,5 milyon Gazzeli'yi yerinden yurdundan etmeye çalışan, hastaneleri vuran, ambulansları tarayan, 5 bini aşkın bebeği katleden, annelerin canını alan, camileri yok eden, okulları yerle bir eden, yasaklı fosfor bombasıyla soykırım düzenleyen İsrail esir değişiminde de gaddar suratını gösterdi.

Terör devleti İsrail'in cezaevlerinden serbest bıraktığı rehinelerin bazılarının işkence nedeniyle yürüyemeyecek halde olduğu ve hafıza kaybı yaşadığı görülmüştü.

16 yaşında İsrail tarafından esir alınan ve 8 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli Marah Bakir ise Siyonistlerin kendilerine acımasızca işkence yaptığını dile getirerek, “İsrail, tıbbi ihtiyaçlarımızı karşılamak bir yana bize acımasız işkenceler yaptı, ağır cezalar uyguladı.” diye konuşmuştu.

İsrail askerî kurmaylarının, anlaşma kapsamında cezaevinden tahliye ettiği Filistinli tutsaklara "Konuşmayın, kutlamalara katılmayın" direktifi vererek psikolojik baskı uyguladığı kaydedilmişti.

İsrail’in serbest bıraktığı kadın mahkum: Üzerimize gaz sıkıyorlar, taciz ediyorlardıİsrail’in serbest bıraktığı kadın mahkum: Üzerimize gaz sıkıyorlar, taciz ediyorlardı

____________________

7 EKİM'DE DE BENZER MANZARALAR...

Dünyaya İsrail'in katliam, Kassam'ın insanlık dersi verdiği savaşın ilk kıvılcımının çakıldığı 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunda da benzer görüntüler yaşanmıştı.

Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’de girdiği bir evde muz yemek için bile ev sahibi kadından izin istemişti.

İsrail’de İbranice yayın yapan Kanal 12’ye konuşan İsrailli kadın, Kassam Tugayları’na mensup direnişçilerin evine geldiği anı şu sözlerle anlatmıştı:

“Bir anda kapının açıldığını duydum. Arapça konuşmalar duydum. Kapıyı kapalı tutmaya çalıştım. 6 kişi olunca başarılı olamadım. Kapıyı açmayı başardılar. Kapıyı açmak için bir kez ateş ettiler. Ama bize zarar gelmedi. Onlar eve girdikten sonra iki çocuğumun olduğunu söyledim. Birbirlerine baktıktan sonra İngilizce olarak ‘Merak etme biz Müslümanız size zarar vermeyeceğiz.’ dedi. Hem şaşırdım hem rahatladım. Çocuklarla oturdum. Onlar da evde arama yaptı. Onlardan biri evdeki muzu göstererek, ‘Yiyebilir miyim’ diye sordu. ‘Evet yiyebilirsin’ dedim. Evde iki saat durduktan sonra gittiler. Böyle bitti.”

"O KÜÇÜK!"

Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail işgalindeki topraklarda çekilen görüntülerinde bir direnişçinin, “O daha küçük, onu bırakın.” ifadelerini kullandığı kayıtlara geçmişti.

“İÇKİ İÇMEMİZE BİLE MÜSAADE ETTİLER”

7 Ekim’de İsrail’deki festival alanında yaşanan olayda sağ kurtulan Yasmine isimli kadın, İsrail Radyosu’nda yaptığı açıklamada, “Kassam Tugayları’nın kendilerine çok iyi davrandığını, panik halindeyken sakinleştirdiklerini hatta içki içmelerine bile müsaade ettiklerini fakat İsrail polisinin müdahalesiyle festival alanındaki Yahudi gençlerin öldüğünü” söyledi.

İSRAİL HASTANE VURURKEN KASSAM ASKERLERİ YAHUDİ ESİRİ TEDAVİ ETTİ

7 Ekim’de festival alanında İsrail polisinin müdahalesiyle yaralanan ve Gazze tarafına geçirilen Mia Shem’in tedavisi Kassam Tugayları nezaretinde yapıldı.

Kassam, Mia Shem’in kolunun pansuman edilerek bandajlandığına dair tedavi görüntülerini içeren bir video yayınladı. Videoda ailesine seslenen Mia Shem, “Beni tedavi ettiler, ilgilendiler, ilaç verdiler. Her şey yolunda. Lütfen en kısa zamanda bizi buradan çıkarın.” dedi.


  •  

  •  

  •  

  •  

  •  
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 45
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    israilin hayvanlığı tescillendi.
    Cevapla
  • İlker 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail hukuk tanımaz bir şekilde istediği kadar insanı tutuklayıp meçhul bir zaman ve sona doğru alıkoyor sonrada rehine takasında kullanıyor sadece 7 ekimden sonra binlerce insanı hukuksuz bir şekilde tutuklama deyip tutsak edip alıkoyuyor . Acilen 2 devletli çözüm sağlanmalı yoksa korkarımki tüm Filistinlileri yok edene kadar hertürlü argümanı kullanacaktır. Sonra sıra kimde
    Cevapla
  • Malazgirt 1071 5 ay önce Şikayet Et
    Kuduz köpeeek israilll birgün bedel ödeyeceksin...not al
    Cevapla
  • kızıl kurt 5 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti Yahudilerin ve onları sevenlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    İşid ve benzerleri de böyle propoganda yapıyolar dı. Cidden bu politikanız Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Mili çıkarlarına ne fayda sağlıcak?
    Cevapla
  • Zeki 5 ay önce Şikayet Et
    Zaten esir dedikleri ya 90 yaşında kadınlar, ya da çocuklar. Sanki çatışma sırasında, ellerinde silahla teslim alınmışlar.
    Cevapla
  • Yakup 5 ay önce Şikayet Et
    Kardes bunlar isid değil vatanini müdafaa eden askerler begenmesende islamin bir toplumu nasıl hareket ettirdiginin bir örneği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar