İsrailli esirden Netanyahu'ya: işleri berbat ettin...

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının elindeki İsrailli esirler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "esir takası yapmamakla" kendilerini öldürdüğünü belirterek, öfkelerini dile getirdi.

GİRİŞ 30.10.2023 17:54 GÜNCELLEME 30.10.2023 18:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları, esir tuttuğu İsraillilerin Netanyahu'ya hitaben çektiği görüntüyü Telegram hesabında yayımladı.

Görüntüdeki 3 esir kadından biri, dün esirlerin aileleri için düzenlenen basın toplantısına dikkati çekerek, "Ateşkes olması gerektiğini ve bizi serbest bırakmanız gerektiğini biliyoruz. Serbest kalmamız için söz verdiniz." dedi.

İsrailli kadın, Netanyahu'ya hitaben, şunları şöyledi:

"Senin politik, askeri ve güvenlik alanındaki rezaletini taşıyoruz. Çünkü sen 7 Ekim’de işleri berbat ettin. Çünkü orada ordu yoktu, kimse gelmedi, bizi kimse korumadı. Hiçbir 'şartın' bulunmadığı şartlar altında tutsağız. (Netanyahu) Bizi öldürüyorsun, hepimizi öldürmek mi istiyorsun, hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun, herkesi katlettiğin yetmedi mi, İsrail vatandaşlarının öldürülmesi senin için yeterli değil mi?"

Netanyahu'dan esir takası yapmasını isteyen İsrailli kadın, "Bizi şimdi serbest bırak. (Filistinlileri kastederek) onların vatandaşlarını ve tutsaklarını hemen bırak. Herkesi serbest bırak, ailelerimizin yanına dönelim. Şimdi!" diye konuştu.

NETANYAHU'DAN CEVAP!

Yayınlanan video sonrası İsrail Başbakanı Netnayahu, bir paylaşımda bulundu.

Netanyahu paylaşımında  "Savaş suçu işleyen Hamas'ın kaçırdığı Elena Trupanov, Daniel Aloni ve Ramon Kirsht'a sesleniyorum. Kalbimiz seninle ve diğer kaçırılanlarla birlikte. Kaçırılan ve kaybolan tüm insanların evlerine dönmesi için her şeyi yapıyoruz." dedi.

Netanyahu'nun cevabına çoğunluğu İsrailli olmak üzere çok sayıda tepki geldi.

GAZZE'YE SALDIRILARDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 312'si asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 136'sı kadın olmak üzere 8 bin 306 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 48 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 122 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 35, Lübnan'da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Vallahi bunlar dagdaki pkklılara benziyor nursuzlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Kuduz köpek saldırısı sonucu "KUDUZ KÖPEK mi? SAHİBİ mi? sucludur?"İHA'mızı düşüren, Türkiye'yi olağanüstü tehdit olarak açıklayan, PYD bölgesi ile İsraili birleştirmek için debelenen, Doğu Adenize gelirken Yunanistan Sevilla harita sınırında uçakgemilerini Türk sondaj gemisi yanına demirleyen"" ABD 1nci" suçludur. KIZILDERİLİ SOYKIRIM tasarısı ile başlayalım..
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Zorla hem ülkelerine hem de zorla gasbettikleri toprakları sıkıntıya koydular Netanyahu kendi sıkıntısını böyle gidermeye çalışıyor
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İyice rezil ediyor hem kenfini hem ülkesini
    Cevapla
  • Metin 6 ay önce Şikayet Et
    Esirlerde hiç darp izi, yara bere yok gibi. Şöyle konuşun böyle konuşun gibi bir baskıda yok gibi. Esiler doğal olarak kendi düşüncelerini söylüyorlar. Çok dikkatimi çekti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklinin zam tahmini değişti! Merkez Bankası açıkladı
İki otomotiv devi Türkiye'ye yatırımın eşiğinde