Esir takasında 2'nci grubun tahliyesi de tamam! Kassam Tugayları o görüntüleri yayınladı

İsrail'in Gazze'ye giren insani yardımları engellemesiyle tıkanan esir takası sürecindeki sorun bu sabah aşıldı. Kassam Tugayları 2'nci esir grubunu da tahliye etti. İsrail ise cezaevlerindeki çocuk ve kadın esirleri serbest bıraktı.

GİRİŞ 26.11.2023 11:03 GÜNCELLEME 27.11.2023 09:23
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası ve ateşkes mutabakatının ardından rehinelerin teslimi gerçekleşiyor. Kassam Tugayları, anlaşmanın ikinci gününde tutukluların serbest bırakıldığına ilişkin görüntüleri yayınladı.

İSRAİL GERİ ADIM ATTI, 2’İNCİ ESİR GRUBU BIRAKILDI

İşgalci İsrail’in anlaşmaya aykırı olarak Gazze’ye giren insani yardımları engellemeye başlaması üzerine Hamas’ın esir takasını askıya aldıklarını açıklaması, süreci tıkamıştı. İsrail kanadından ise esir takasının işlemesinde “teknik problemler” olduğu aktarılmıştı. Arabulucu rolü üstlenen Katar’ın devreye girmesiyle bu sorun çözülmüş ve Katar Dışişleri Bakanlığı rehine takasının devam edeceğini duyurmuştu. Rehinelerin gece saatlerinde bırakılacağı ilan edilmişti.

İsrail’in geri adım atmasıyla aşılan krizin ardından 2’nci rehine grubu da tahliye edildi.

ZİNDANLARDAKİ FİLİSTİNLİ ÇOCUK VE KADINLAR ARTIK HÜR

Gazze Şeridi’nde tutuklu bulunan İsrailli bir grup, Kızılhaç görevlilerine teslim edildi. Bunun yanı sıra İsrail cezaevlerinde esir olarak tutulan Filistinli çocuklar ve kadın mahkumlar serbest bırakıldı.

İSRAİL’İN YABANCI OLDUĞU ‘VİCDANİ’ YAKLAŞIM... YİNE İNSANİ GÖRÜNTÜLER

Hamas’ın askerî kanadı Kassam Tugayları, İsrailli tutukluların tahliye edilme anına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde, İsrailli tutuklulara iyi davrandığı ve esirlerin gülücüklerle vedalaştığı kaydedildi. Kassam askerlerinin ayrılırken esirlere “Good Bye” ifadesini kullandığı ve aynı karşılığı aldığı görüntülere yansıdı.

Ayrıca İsrailli esirlerin, Kassam Tugayları savaşçılarına el salladıkları anlar kaydedildi.

İsrailli bir anne ve kızı ise Kassam askerleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İşte o anlar:

  • Konuya ilişkin Kassam Tugayları’nın açıklamasında, “İnsani ateşkes ve çocuk mahkumlar ile Filistinli kadın mahkumların işgal hapishanelerinden serbest bırakılması kapsamında Gazze Şeridi'ndeki ikinci Siyonist tutuklu grubunun teslim edilmesinin bir kısmından görüntüler.” ifadeleri yer aldı.

  • Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında iki günde 26 İsrailli, 78 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Mutabakat kapsamında 4 gün içerisinde 50 İsrailli ve 150 Filistinli esirin serbest bırakılması planlanıyor.

_________________

HANGİSİ TERÖR ÖRGÜTÜ?

Esir takasının ilk gününde de benzer görüntüler yaşanmıştı. Kassam Tugayları’nın Kızılhaç görevlilerine İsrailli tutukluları teslim ederken ki nazik davranışları dikkat çekmişti. Bazı esirler ayrılırken Kassam askerlerine el sallamıştı.

İsrail’in cezaevlerinden serbest bıraktığı rehinelerin ise bazılarının işkence nedeniyle yürüyemeyecek halde olduğu ve hafıza kaybı yaşadığı görülmüştü.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 64
  • Aslı 5 ay önce Şikayet Et
    Dünysya unutulan insaniyeti hatırlattılar. İslamiyet insaniyeti kübra olduğunu fiilen gösterdiler.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Rehin takası devam ediyor mu hani Hamas durdurdu deniyordu
    Cevapla
  • Ömer 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyada savaş hukukunu islam, a göre uygulayan tek devlet Türkiye,dir
    Cevapla
  • Adanalı 5 ay önce Şikayet Et
    İslam bu diğeri ise batıl din fark hamasın esirlere davranışı ile onların esirlere davranışı.
    Cevapla
  • kaplan 5 ay önce Şikayet Et
    allaha diyorki savaşın ama kadınlara cocuklara hayvanlara çalışanlara karışmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam tugaylarından dünyaya gözdağı
Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Kuvvetli olacak!