Hamas'ın serbest bıraktığı rehinenin gerçekleri anlatması İsrail'i kızdırdı: Solcu çöp

Hamas'ın serbest bıraktığı 85 yaşındaki İsrailli kadın rehine Yochaved Lifshitz, kendisine kibar davranıldığını ve bir zarar verilmediğini tüm dünyaya anlattı. Bu durumdan rahatsız olan İsrailliler yaşlı kadını hedef gösterdi.

GİRİŞ 25.10.2023 10:14 GÜNCELLEME 25.10.2023 10:21
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Hamas’ın Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı üzerinden serbest bıraktığı iki kadın rehineden biri olan 85 yaşındaki İsrailli Yochaved Lifshitz sözleri tüm dünyanın gündemine oturdu.

Lifshitz’in “(Kassam Tugayları) Kur’an’a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar” şeklindeki açıklamasının canlı yayınlanması İsrail tarafında tepkileri beraberinde getirdi.

‘AÇIKLAMA YAPMASINA İZİN VERMEK HATAYDI’

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail için yayın yapan bir kuruluştan alıntıladığı açıklamada, “Lifshitz’in canlı yayında açıklama yapmasına izin vermek hataydı” ifadelerine yer verdi.

Ülkenin basketbol takımının medya sorumlusu Roy Cohen de sosyal medya hesabından, “Bu basın açıklamasının yapılmasına izin verilmesi eleştirilmeli” yorumunu yaptı.

‘SOLCU ÇÖP’

İsrailli Rikki Blaiberg “Geri gelmesi talihsizlik, Hamas onu geri alsın.” şeklinde paylaşımda bulunurken, Yehud Gainot adlı İsrailli ise 85 yaşındaki Lifshitz’e “solcu çöp” diyerek hakaret etti.

Öte yandan, Haaretz’in diplomasi muhabiri Amir Tibon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu destekçilerinin Lifshitz’e “öfkeyle saldırdığını” belirtti.

İsrail makamları, Yochaved Lifshitz’in ifadeleri hakkında henüz açıklamada bulunmadı.

NE DEMİŞTİ?


Lifshitz, Kassam Tugaylarının, sağlık durumlarıyla yakından ilgilendiğine dikkati çekerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda 5 kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler.”

Kassam Tugayları, dün Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda, elindeki İsrailli esirlerden Yochaved Lifshitz ve Nurit Yitzhak’ı “insani ve sağlık gerekçeleriyle” ve “tek taraflı” serbest bıraktığını duyurmuştu. Lifshitz ve Yitzhak, dün gece Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nda Kızılhaç yetkililerine teslim edilmişti.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • Vatan Sevdalısı 6 ay önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah lanetlemiş bu mahlukları. Cehennemmmmm Cehennemmmmm Cehennemmmmm
    Cevapla
  • Zaza 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail şimdi kendi oluşturduğu yalanlarında boğulsun.
    Cevapla
  • Tersine adam 6 ay önce Şikayet Et
    Oda bir yahudi ama dogruyu konustu. Allah hidayet nasib etsin.
    Cevapla
  • Kütahyalı 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar böyle bir mikrop kavim işte.İşlerine gelmedimi kendilerinden olsa bile hemen ötekileştitiyorlar.
    Cevapla
  • fatma 6 ay önce Şikayet Et
    yaşına hürmet edin bari bu ne ırkçılık doğruları duymaktan rahatsız oldular...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama