İsrail’de 'esir' karmaşası: Kurtaramayıp vuruyorlar, eylemlerle sarsılıyorlar

Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de esir aldığı asker ve sivil İsraillilerin durumu zorlaşıyor. Hamas'ın şartı esir takası. İsrail, hem işi yokuşa sürüyor hem de esirlerin tutulduğu tünelleri bombalıyor. Esir yakınlarının eylemleri ise sürüyor.

GİRİŞ 09.11.2023 15:14 GÜNCELLEME 10.11.2023 12:03
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları’nın kendi yedikleri yiyecek ve içecekleri ikram ettiği, tedavi görüntülerini yayınladığı İsrailli Yahudi esirlerin hayatı İsrail ordusu tarafından tehlikeye atılıyor.

5 sivili karşılıksız olarak serbest bırakan Kassam Tugayları’na rağmen İsrail hiçbir adım atmıyor.

Kassam’ın serbest bıraktığı esirlerden 85 yaşındaki Yochaved Lifshitz, Filistinli direnişçilerin insani tutumunu dünya kamuoyuna itiraf etmişti.

İsrailli Yahudi Lifshitz, “Bize çok iyi davrandılar, bütün ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Kur’an’a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Biz de tıpkı onlar gibi ekmekle beyaz peynir ve salatalık yedik.” demişti.

Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!

Fakat İsrail bu adıma karşılık olarak cezaevlerinde hukuksuzca tuttuğu hiçbir Filistinli rehine konusunda inisiyatifte bulunmadı.

Sivillere karşılık sivil, direnişçilere karşılık asker” teklifini sunan Kassam Tugayları, bu yolu esirlerin serbest bırakılması için tek yol olarak sunuyor.

İsrail ise bu teklife olumlu cevap vermediği gibi, esirlerin tutulduğu yer altı tünellerini bombalama yoluna gidiyor.

  • İsrail’e göre, Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Esirler, Gazze'deki yer altı tünellerinde tutuluyor.

Hangisi terörist? Dünyaya İsrail'den katliam, Hamas'tan insanlık dersi!Hangisi terörist? Dünyaya İsrail'den katliam, Hamas'tan insanlık dersi!

"BAŞKA ÇÖZÜMÜ YOK"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 8 Kasım'da yaptığı basın açıklamasında bu hususa da değindi.

İsrail ile esir takası anlaşmasının tek seçenek olduğunu aktaran Ebu Ubeyde, İsrail cezaevlerindeki kadın, yaşlı ve hasta tutukluların bulunduğunu, aynı şekilde Hamas’ın da elinde bu yönde esirlerin olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, şunları söyledi:

“Savaş esirlerinin dosyası hala elimizde mevcut. Bu meseleye giden tek açık yol üzerindeki vurgumuzu bir kez daha yineliyoruz. Bu, kapsamlı ya da kısmi bir mahkum değişim anlaşmasıdır. Cezaevlerinde kadın mahkumlarımız var. İşgalin bizim elimizde kadın mahkumları var ve düşman hapishanelerinde bizim sivil, hasta ve yaşlı mahkumlarımız var. Aynı kategorilerden mahkumlarımız var. İşgal cezaevlerinde savaşçılarımız ve direnişçilerimiz var. Düşmanın da savaşçıları bizim yanımızda esir. Bu meselenin bu yol dışında kesinlikle bir çözümü yok. Değişim sınıf bazında veya kapsamlı bir süreç olarak gerçekleştirilir.”

Ubeyde, İsrail’in birkaç gün önce Hamas’ın alıkoyduğu 12 yabancının serbest bırakılmasını engellediğini kaydetti. Ebu Ubeyde, “Tutukluların ve yabancıların serbest bırakılma çabalarını engelleyen, onların hayatını tehlikeye atan İsrail’dir.” dedi.

Ubeyde, “Tedavi gören ve hayatla ölüm arasında kalanlar var. Bu düşmanın kibrinin ve şaşkınlığının deliliğinden başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

ESİR YAKINLARININ EYLEMLERİ İSRAİL’İ SARSIYOR

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, Kassam Tugayları tarafından esir alınanların yakınlarının düzenlediği protesto gösterisi devam ediyor.

Başkentin merkezindeki Kaplan caddesinde toplanan yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine tepki göstererek, Netanyahu’ya ithafen “suçlu” yazan mumlar yakıyor.


İsrail’de protestolar sürüyor! Netanyahu'ya tepkiİsrail’de protestolar sürüyor! Netanyahu'ya tepki

Göstericiler, “Çocuklarımızı geri getirin” pankartları taşıyarak, Netanyahu’nun derhal görevden alınması çağrısında bulunuyor.

<p> İsrail Savunma Bakanlığı binası önünde toplanan yüzlerce İsrailli, esir tutulan ve haber alınamayan yakınlarının resimlerini duvarlara asarak, “Çocuklarımızı eve getirin” sloganları attı. </p>

İsrail'de “Çocuklarımızı eve getirin” protestosuİsrail'de “Çocuklarımızı eve getirin” protestosu

HER ŞEYİ BERBAT ETTİN NETANYAHU!

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının elindeki İsrailli esirler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “esir takası yapmamakla” kendilerini öldürdüğünü belirterek, öfkelerini dile getirmişti.

Kassam Tugayları’nın yayınladığı görüntüdeki 3 esir kadından biri, aileler için düzenlenen basın toplantısına dikkati çekerek, "Ateşkes olması gerektiğini ve bizi serbest bırakmanız gerektiğini biliyoruz. Serbest kalmamız için söz verdiniz. Senin politik, askeri ve güvenlik alanındaki rezaletini taşıyoruz. Çünkü sen 7 Ekim’de işleri berbat ettin. Çünkü orada ordu yoktu, kimse gelmedi, bizi kimse korumadı. Hiçbir 'şartın' bulunmadığı şartlar altında tutsağız. (Netanyahu) Bizi öldürüyorsun, hepimizi öldürmek mi istiyorsun, hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun, herkesi katlettiğin yetmedi mi, İsrail vatandaşlarının öldürülmesi senin için yeterli değil mi?” demişti.

İŞTE SAVAŞ HUKUKU, İŞTE İNSANLIK

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin Sözcüsü Ebu Hamza, İsrailli esirlerden yaşlı kadın Hanna Kastir ile 13 yaşındaki Yagil Yakup isimli çocuğu insani ve sağlık nedenlerinden dolayı serbest bırakmaya hazır olduklarını duyurdu.

Ebu Hamza, kayıttan yayınlanan videolu konuşmasında, "İnsani ve sağlık nedenleriyle Hanna Kastir ve Yagil Yakub'u serbest bırakmaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

İslami Cihad Hareketi İsrailli yaşlı kadın ve çocuğun videosunu yayınladı

Videoda konuşan yaşlı kadın Kastir, tüm yaşananlardan ve kendisinin başına gelenlerden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

Kastir, "Netanyahu, güzel olan her şeyi yıktı. O, insanları hedef aldı ve onlara işkence yaptı. Çocukların öldürülmesinden o sorumlu." diye konuştu.

Hamas iki rehinenin görüntüsünü paylaştı! Netanyahu'ya ateş püskürdülerHamas iki rehinenin görüntüsünü paylaştı! Netanyahu'ya ateş püskürdüler

NETANYAHU ATEŞKESİN ŞARTI OLARAK SUNDU

İsrail Başbakanı Netanyahu, 7 Ekim’de yaptığı açıklamada, “Her yönden duyduğumuz boş dedikoduları bir kenara bırakıp net bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Rehinelerimiz serbest bırakılmadan ateşkes olmayacak.” demişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan 'ateşkes' açıklaması!İsrail Başbakanı Netanyahu'dan 'esir' açıklaması

“REHİNE TAKASINA HAZIR” İDDİASI

İsrail’de hükümet yanlısı Kanal 13 televizyonu ise ismi verilmeyen üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, “İsrail’in, kaçırılanlardan birçoğunun serbest bırakılmasını da içeren geniş ve büyük bir anlaşma karşılığında güvenlik gerekçesiyle tutuklu bulunan Filistinli mahkumları serbest bırakmayı düşünmeye hazır ve istekli olduğu” iddia edildi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23
  • Misafir 12 4 ay önce Şikayet Et
    ISLAMİYET KURAN-İ KERİMİ VE SÜNNET İ Tümünü Kabul etmektir. Burası bana uymaz . Böyle bir ISLAMIYET Nasıl olur. Önce bir soralım kendimize 1.MÜMİN MİYİZ? 2.MÜNAFIK MI YIZ? 3 .FASIK MI YIZ ? Acaba MÜSLÜMAN Olarak bu üç guruptan hangisine uyuyoruz? NE MUTLU MÜMİN Olarak canverene.. ALLAH C.C MÜCAHİT Kardeşlerimizin Yardımcısı OLSUN.Düşmanlarını
    Cevapla
  • BoRa 6 ay önce Şikayet Et
    Islam ülkelerine yaziklar olsun
    Cevapla
  • By.saltık 6 ay önce Şikayet Et
    Eğer siyonist yahudi iseler kadın erkek farketmez istedikleri kadar sivil olsunlar yalan söylüyorlar hepsi eli kanlı terörist ve katildir Rabbim tez zamanda sonlarını getirecek inşaallah Rabbim hamaslı kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşaallah
    Cevapla
  • feraset 6 ay önce Şikayet Et
    yahudi kadın esir değilde yakın bir akrabasından ayrılıyormuş gibi mücahidin elini sıkıyor,
    Cevapla
  • Hamas Çarpar 6 ay önce Şikayet Et
    Gazzedeki askerlerin yakınları da ayaklanmalı. Çocukları bir kaç gün içinde ölecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim için şok sözler! "Kalma şansı sıfır"
 Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya saldırı anı ortaya çıktı...