İsrail’den yine esir fiyaskosu: Gazze’de tutulan 4 İsrail vatandaşını daha vurdular

İsrail’in esirleri kurtarmayı en büyük hedef olarak belirlediği Gazze savaşının 93’üncü gününde bir fiyasko daha yaşandı.

GİRİŞ 07.01.2024 14:14 GÜNCELLEME 06.02.2024 22:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail’in esirleri kurtarmayı en büyük hedef olarak belirlediği Gazze savaşının 93’üncü gününde bir fiyasko daha yaşandı. Kassam Tugayları tarafından tutuklanan 4 İsrail vatandaşının, işgal ordusunun yoğun bombardımanında öldüğü bildirildi.

Kassam Tugayları, Gazze’de tutulan 4 İsrail askerinin son görüntülerini yayınladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenen esirlerin kurtulmak için esir takası anlaşmasını bekledikleri ifade edildi.

İsrail ordusunda görevli 4 esirin hayatını kaybettiği ifade edildi. Kassam Tugayları’nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan videoda, “Şucaiye’de işgal ordusu tarafından mahallenin çeşitli yerlerinde birden fazla kez öldürülme girişiminin ardından öldürülen Siyonist askerler... Zaman bitiyor.” ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL SALDIRILARI ONUN AİLESİNİ DE YOK ETTİ

Kassam Tugayları tarafından yayınlanan bir diğer paylaşımda ise, İsrailli tutuklu Yarden Bibas’ın ağlayarak yaptığı konuşmadan bir kesite yer verildi.

Netanyahu’nun yapay zeka ile tasarlanmış “mezar kazma” görseliyle birlikte yer alan Bibas’ın fotoğraflı paylaşımında şöyle denildi:

“Eşi Şeri ile iki çocuğu (Kfir ve Ariel'in) işgal uçakları tarafından öldürüldüğü Siyonist tutsak Yarden Bibas, hapishanenin içinden merak edip soruyor! Dışarı çıkıp onların yasını mı tutacağım, yoksa onlarla birlikte toprağa mı gömüleceğim?”

____________      

5 ESİRİN CESEDİNA ULAŞMIŞLARDI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 24 Aralık 2023’te yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde bir tünel içerisinde 5 İsrailli esirin cesedine ulaştığını söylemişti.

Ölü esirler arasında, 18 Aralık’ta İsrail hükümetine görüntülü mesaj göndererek “Bizi buradan kurtarın” çağrısında bulunan 3 yaşlı esir de bulunuyordu. İsrail ordusunun saldırılarında ölmeden önceki konuşmasında 79 yaşındaki İsrailli esir Haiem Pery, “Bizler İsrail’in kuruluşunun temelinde yer alan kuşağız. IDF’yi kuranlar bizleriz. Burada neden terk edildiğimizi anlamıyoruz.” demişti.

____________

KAÇAN İSRAİLLİ ESİRLERİ VURUP ÖLDÜRMÜŞLERDİ

İsrail’in saldırılarında daha önce de pek çok esir öldürülmüştü. İsrail, kaçıp siyonist orduya koşan 3 vatandaşını vurarak etkisizleştirmişti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Askerler, yardım çığlıklarını pusu sanarak İsrailli rehineleri öldürdü” denilmişti.

İsrail ordusunun Gazze'de Filistinli zannederek öldürdüğü 3 Yahudi esir: (Soldan sağa) Alon Shamriz (31), Yotam Haim (28), Samer Talalka (25)

İsrail ordusunun 8 Aralık 2023’te kurtarma operasyonu düzenlediği Sahar Baruch isimli rehine askerinin sonu da ölüm olmuştu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Şu aşamada onun, güçlerimizin açtığı ateş sonucu mu öldüğünü yoksa Hamas tarafından mı öldürüldüğünü tespit edemiyoruz.” sözleri kullanılmıştı.

ESİR YAKINLARI NETANYAHU'YA ÖFKELİ

Ordunun rehineleri öldürmesinin ardından Tel Aviv'deki askeri kurumların önünde toplanan binlerce İsrailli, hükümete geri kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapması çağrısında bulunmuştu.

Öldürülen üç esir için mum taşıyan öfkeli protestocular, "Onları evlerine getirin" ve "Rehine takası hemen!", "Hemen bir anlaşma talep ediyoruz!" "Uyumayacağız, bütün gece protesto edeceğiz" sloganları atıp pankartları açmıştı.

İsrail saldırılarında ayrıca Gazze’deki esir asker Faul Azai Mark Asiani de can vermişti.

____________

İSRAİL’DE ÖLÜM, KASSAM’DA HAYAT

İsrail kendi vatandaşlarını birer birer öldürürken, Esir takası mutabakatı kapsamında Kassam Tugayları tarafından serbest bırakılan İsrailli tutuklulardan Danielle Aloni, Filistinli direnişçilere teşekkür etmişti.

İsrailli Danielle Aloni, Kassam Tugayları askerlerine bıraktığı mektupta, “Çocuklar esir edilmemeli ancak sizler ve yolda tanıştığımız güzel insanlar sayesinde, kızım kendisini Gazze’nin kraliçesi olarak gördü.” ifadesini kullanmıştı.

Aloni’nin mektubunda şunlar yer almıştı:

“İçinde bulunduğunuz zor duruma ve Gazze'de uğradığınız ağır kayıplara rağmen gösterdiğiniz nazik davranışı hatırlayacağım. Keşke bu dünyada gerçekten iyi arkadaşlar olarak kalabilsek. Hepinize sağlık ve esenlik diliyorum. Size ve ailenize sağlık ve sevgi. Çok teşekkür ederim.”

Mektubun İbranice orijinali, Arapça tercümesi

Mektubun Türkçe tercümesi

Kassam Tugayları’nın serbest bıraktığı diğer İsrailli esirler ise Filistinli askerlere el sallayarak veda etmişti. Esirlerin bazıları ise Kassam askerleriyle hatıra fotoğrafı çektirmişti.

İSRAİL HASTANE VURURKEN ONLAR YAHUDİ ESİRİ TEDAVİ ETTİ

7 Ekim 2023’te festival alanında İsrail polisinin müdahalesiyle yaralanan ve Gazze tarafına geçirilen Mia Shem’in tedavisi Kassam Tugayları nezaretinde yapılmıştı.

Kassam, Mia Shem’in kolunun pansuman edilerek bandajlandığına dair tedavi görüntülerini içeren bir video yayınlamıştı. Videoda ailesine seslenen Mia Shem, “Beni tedavi ettiler, ilgilendiler, ilaç verdiler. Her şey yolunda. Lütfen en kısa zamanda bizi buradan çıkarın.” demişti.

Mia Shem, 30 Aralık 2023’te esir mutabakatı anlaşması kapsamında Gazze’den tahliye edilmişti. Mia Shem, İsrail’e ulaştıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bana karşı çok iyi, çok nazik davrandılar. Verilen yemekler de güzeldi. Her şey güzeldi." diye konuşmuştu.

ESİRİN KÖPEĞİNE BİLE İYİ MUAMELE

Hamas Hareketi ile İsrail arasında yapılan takas anlaşması kapsamında 28 Kasım’da Kassam Tugayları üyeleri tarafından serbest bırakılan bir İsrailli genç kız Mia Leimberg ve köpeği büyük yankı uyandırmıştı.

Kassam savaşçılarının, İsrail’in yoğun bombardımanına ve gıda ambargosuna rağmen tutuklu İsraillinin köpeğinin dahi hayatta kalmasını sağladığı görülmüştü.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

_____________

ESİRLERİN AİLELERİ KATAR YOLUNDA... NETANYAHU'NUN UMRUNDA DEĞİL

Gazze'deki esirlerin aileleri, İsrail ile Hamas arasında yeni bir esir takası mutabakatının yolunu açacak müzakerelerin başlatılması talebiyle Katar’a gitmişti. Gazze’de tutulan 6 tutuklunun ailesi, Katar’da ABD’nin Katar Büyükelçisi Timmy Davis, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşecek.

İsrailli esirlerin aileleri, yeni esir takası mutabakatı talebiyle ilk kez Katar'a gitti

İsrail hükümeti ise esir yakınlarının bütün ısrarlarına rağmen esir takasına anlaşmasına yanaşmıyor.

Kassam Tugayları, İsrail hapishanelerindeki bütün Filistinli tutsakların serbest bırakılması karşılığında Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin tahliye edilmesini şart koşuyor. Netanyahu hükümeti bu teklifi kabul edip saldırıları sonlandırmak yerine Gazze'ye daha fazla saldırı düzenliyor.

İsrailli esirlerin aileleri, yeni esir takası mutabakatı talebiyle ilk kez Katar'a gittiİsrailli esirlerin aileleri, yeni esir takası mutabakatı talebiyle ilk kez Katar'a gitti

93 günde bir esir bile kurtaramayan İsrail ordusu ise Gazze'de hem sivil halka soykırım uyguluyor hem de İsrailli esirleri öldürüyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 10
  • Muhsin 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAH GALİPTİR
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH NURUNU tamamlayacaktır ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH YÜCEDİR
    Cevapla
  • Ret 4 ay önce Şikayet Et
    Hamas vermesin zaten vuruyor filitini 50 kişi Kurtuluş deyil
    Cevapla
  • Kim 4 ay önce Şikayet Et
    İsrailin hitleri
    Cevapla
  • selami 4 ay önce Şikayet Et
    Neto freni patlamış kamyon gibi.... Her gün daha çok Filistinlinin ölüm haberini duymak için bu esirleri bile gözden çıkarmış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler
Rusya'dan nükleer saldırı kapasiteli balistik 'Yars' füzeli tatbikat