İsrail’in serbest bıraktığı esirler insanlık dışı muameleyi anlattı: Çok işkence gördük

İsrail’in esir takası kapsamında serbest bıraktığı Filistinliler İsrailli askerler tarafından maruz kaldıkları işkenceleri anlattı.

GİRİŞ 27.11.2023 15:20 GÜNCELLEME 27.11.2023 15:36
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen insani aradaki 3. günde, İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli çocuk esir serbest bırakıldı. Hamas da 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri Kızılhaç'a teslim etti.

ÇOK İŞKENCE GÖRDÜK

İşgalci İsrail tarafından geçici ateşkes kararı sonrası alınan esir takasında serbest bırakılan 16 yaşındaki Filistinli Usame Usame Nayif Marmaş, cezaevinde yaşadıklarını anlattı:

"Her hafta bizi dövmeye gelirlerdi. Bizdeki tüm kıyafet, örtü ve yatakları da almışlardı."Çok işkence gördük, işkencede 4 arkadaşımız şehit oldu. Giydiğim kıyafetler beyaz renkliydi ama işkenceden çıkarken akan kanımızdan dolayı kırmızı olmuştu" 

Rahatsız oldular! Kassam’ın bıraktığı esirlere İsrail'den tehdit!Rahatsız oldular! Kassam’ın bıraktığı esirlere İsrail'den tehdit!

TUVALETE GİTMEK BİLE YASAKTI

İsrail ve Filistin arasında 24 Kasım’da varılan esir takası anlaşması kapsamında dün serbest bırakılan İsrail hapishanelerindeki en yaşlı kadın mahkum Maysoon Al-Jabali ile çocuk mahkum İbrahim Taamra, hapishanede yaşadıklarını anlattı. Al-Jabali yaptığı açıklamada, 29 Haziran 2015’te tutuklandığını ifade ederek, esir takası anlaşması ile serbest bırakıldığını belirtti. Her şeyin 7 Ekim’den sonra daha da kötüye gittiğini ifade eden Al-Jabali, kadın mahkumların mahremiyetlerinin hiçe sayıldığını ifade ederek, gardiyanların kadınların tuvaletleri sadece belirli saatlerde kullanmasına izin verdiğini belirtti.

"SU BİLE VERİLMİYORDU"

Gardiyanların kadın mahkumların üzerine gaz sıktığını ve taciz ettiğini aktaran Al-Jabali, koğuşların aşırı soğuk olduğunu aktararak, mahkumların su bile almasının engellediğini açıkladı. Hastalanan mahkumların doktora götürülmediğini ifade eden Al-Jabali, hayatını kaybeden Filistinlilerin içeride büyük üzüntüye neden olduğunu belirterek, çatışmalar ile ilgili gelişmeleri yeni mahkumlardan öğrendiklerini aktardı.

İsrail Filistin esirlere insanlık dışı muamele uygularken, Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli esirlerin gayet iyi durumda olması dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki Facebook ve Instagram, serbest bırakılırken Hamas üyelerine el sallayan İsrailli esirlerin videolarına sansür getirdi.

İSRAİL ESİRLERİ BASINDAN SAKLIYOR

İsrail, mutabakat kapsamında Gazze'den gelen esirleri, ülkedeki farklı hastanelerde karantinaya aldı. Esirler, yakınları ve sevdikleriyle sadece hastanelerde görüşebildi. Son dönemde Gazze'den çıkan hiçbir esir, ne İsrail ne de uluslararası basına konuştu.

İsrail, Gazze Şeridi'nden serbest bırakılan esirlerin hastaneye nakledilmesi ve aileleriyle buluşmasına ilişkin görüntüleri sadece resmi kanallarından paylaşıyor.

Buna karşın İsrail'in esir takası kapsamında hapishanelerden serbest bıraktığı Filistinli kadın ve çocuklar, demir parmaklıklar arkasında gördükleri "baskı, sözlü, fiziksel, psikolojik şiddet ve aşağılanmayı" uzatılan mikrofonlardan dünyaya duyurmaya çalıştı.

 

Instagram ve Facebook, Hamas'ın esirleri serbest bıraktığı görüntüleri sildi!Instagram ve Facebook, Hamas'ın esirleri serbest bıraktığı görüntüleri sildi!

Esir takasında dikkat çeken ayrıntı: İşte Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki fark!Esir takasında dikkat çeken ayrıntı: İşte Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki fark!

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • Esir takası 1 5 ay önce Şikayet Et
    Bu esir takası tamamen İsrail lehine olan birşey. Burada bariz bir şekilde İsrail benim bir esirim senin yüzlerce insanına bedel demeye getiriyor. Şimdi binlerce çocuk, kadın ve insanlar İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin kurtarılmadı için mi şehit oldular. Tamam onların özgür olması güzel ama binlerce insan canından oldu.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail bir şeye falan getirdiği yok. Hamasın pazarlığına boyun eğiyor sadece. Bu ateşkese en çok İsrailin ihtiyacı vardı. Çok fena bozguna uğradılar çünkü, toparlanmaları gerekiyordu. Belki de daha da rezil olmamak için ateşkesi devamlı uzatmak isteyecekler. Hamas uzatmak için ne derse tamam diyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu vampir itrail eskiyalarina gereken cevap güç ile olmadan olmaz. Bakalım kim bunu vuracak
    Cevapla
  • Adil 5 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM YÜCE ALLAHIM, bütün dünyanın, gözü önünde SANA YALVARIYORUM, bebek çocuk ve masum insanları, bu dünyada da, öteki alemlerde de kurtar... amin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu yahudileri yeryuzunden supurmedigin surece bunlar yasanacaktir
    Cevapla
  • Mehdi 5 ay önce Şikayet Et
    Ya dünyayı ele geçirip kendisine köle yapmak isteyen zalim siyonist çetesine karşı savaşacağız ,yada hepimiz cani siyonistlere köle olup yok olacağız!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum