İsrail, 39 çocuk esiri serbest bıraktı! 3'ncü esir takası tamamlandı!

Hamas ve İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, İsrail hapishanelerinde tutuklu 39 Filistinli çocuk serbest bırakıldı.

İsrail, 39 çocuk esiri serbest bıraktı! 3'ncü esir takası tamamlandı!
İsrail, 39 çocuk esiri serbest bıraktı! 3'ncü esir takası tamamlandı!
GİRİŞ 26.11.2023 22:08 GÜNCELLEME 26.11.2023 22:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hamas ve İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, İsrail hapishanelerinde tutuklu 39 Filistinli çocuk serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan çocuk esirlerden işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayanlar, Uluslararası Kızılhaç Örgütüne ait otobüsle İsrail Ofer Askeri Hapishanesi'nden ayrılarak Ramallah'a doğru hareket etti.

Doğu Kudüs'te yaşayan çocuklar ise ailelerine teslim edilmek üzere İsrail polisi eşliğinde hapishaneden ayrıldı.

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası uzlaşısı kapsamında salıverilmeleri beklenen tutuklu 3'üncü grup Filistinlilerin isimlerini yayımlamıştı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, listedeki 39 kişinin tamamının çocuk yaşta ve bunlardan 21'inin Kudüs'ten, 1'inin Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinden, geri kalanının da Batı Şeria'daki şehirlerden olduğu belirtilmişti.

Hamas ve İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, Gazze Şeridi'nden 39 İsrailli kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanelerinden de 117 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    çocukları ve yatalak kadınları esir alıp 6000 çocuğun ölümüne sebep olduğunuz için tarihe geçtiniz. Türkler tarih boyu katliama uğrasa dahil kadın ve çocuk öldürmemiştir. O yahudi morukları filistinli çocuklardan daha iyi koruduğunuz belli. Sizin kime hizmet ettiğiniz anlaşıldı.
    Cevapla
  • Ay yıldız 1453 5 ay önce Şikayet Et
    Çocukları dahi esir alan katleden bebekleri katleden cani canavar mahlukatlar ey beni İsrail, size destek veren yardım edin finanse edenlerde dahil olmak üzere ütün diğer devletlerin destek veren yöneticileri dahil İnşallah hepiniz YÜCE ALLAH'IN ,laneti gazabıyla HELAK ,olursunuz İNŞALLAH her gün dua ediyoruz
    Cevapla
  • aga 5 ay önce Şikayet Et
    DUALARıMIZ FİLİSTİNLİLER İÇİN,,, Allah Yardımcıları olsun.... artık gizliden bile olsa silah ve mühhimmat verilmeli...
    Cevapla
  • Abhaz54 5 ay önce Şikayet Et
    Bir israilli için bin filistinli mahkum serbest bırakılmalı.Ve hatta yerl3şimci teröristler filistini terk etmeli. Bu fırsat kaçmaz.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah inanılmaz bir şey çocukları esir alan kim olursa olsun teroristtir haindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz