İsrail'den çarpıcı haber! Festival katliamının arkasından İsrail çıktı!

İsrail medyasından Haaretz, İsrail'in Hamas'ı suçladığı ve İsrailli sivillerin öldüğü Nova Rave Festivali katliamının İsrail'e ait helikopterler tarafından yapıldığının belirlendiğini açıkladı.

GİRİŞ 19.11.2023 02:49 GÜNCELLEME 19.11.2023 08:42
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, İsrail medyasından Haartz'te çarpıcı bir haber yayımlandı.

İsrail'den çarpıcı haber! Festival katliamının arkasından İsrail çıktı!

İSRAİL'İN KENDİ VATANDAŞLARINI KATLETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Haaretz, bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde, İsrail'in Hamas'ın yaptığını öne sürdüğü ve yüzlerce İsrailli sivilin öldüğü 7 Ekim'deki Nova Rave Festivali'ndeki katliamın İsrail Silahlı Kuvvetleri helikopterinin İsrailli sivilleri vurduğunun belirlendiğini yazdı.

İsrail'den çarpıcı haber! Festival katliamının arkasından İsrail çıktı!

Haberde, festival gününün son dakika değişiklik gösterdiği, Hamas'ın planlı bir şekilde bölgeye saldırmış olma olasılığının olmadığı belirtildi.

İSKELETE DÖNEN ARAÇLAR GÖRÜLDÜ

Festival alanındaki araçların son halinin paylaşıldığı videoda da araçların büyük hasar gördüğü ve birkaç tüfekle bu hasarın verilme ihtimalinin olmadığı görüldü.

Yedioth Ahranoth gazetesi de daha önce İsrail helikopterlerinin festival alanına rastgele ateş açtığını yazmıştı.

İsrail'den çarpıcı haber! Festival katliamının arkasından İsrail çıktı!

HELİKOPTER FÜZELERİ KULLANILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Amerikan Associated Press Haber Ajansı'nın yayımladığı görüntüler de iddiayı destekler nitelikte. Araçlarda ağır hasar olduğu net olarak görülebiliyor. Bu zararın helikopter füzeleri ile verilmiş olduğu, Hamas'ın elinde böyle bir silah olmadığı yorumları yapılıyor. 

Helikopterlerin Hamas üyelerini engellemeye çalıştığı esnada sivilleri vurduğu belirtilmiş, o anlara ilişkin görüntüler de paylaşılmıştı.

İsrail'den çarpıcı haber! Festival katliamının arkasından İsrail çıktı!

SAĞ KURTULAN İSRAİLLİ, YÖNETİMİ SUÇLAMIŞTI

Daha önce festival saldırısından sağ kurtulan bir İsrailli de Tel Aviv yönetimini suçlamıştı. İfadesinde, tankların sivillerin üzerine ateş açtığını beyan etmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Akılı. bir. siyonis. katiyet. le. israyil. de yaşamaz. bin dan sonra. kacar. ülkeden orda. kan vahşet. soykırım. var. ve o ddamgayla. yasiyacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hem de en alası.
    Cevapla
  • insanlık bitti 5 ay önce Şikayet Et
    savaş ve katliam mazereti...aynı 11 Eylül gibi
    Cevapla
  • Alp Eren 5 ay önce Şikayet Et
    Ey katil siyonist vahşi satanyahu! kendi insanlarınızı katlettin ve binlerce Müsmanı katlederek şehid ettin. dünyayı (ahmakları) kandırdın. şimdi sen ve uşağın bidon kafalı bunak ne kak yiyeceksiniz. Allah cc. alayınızı kahr-u perişan eylesin, Mazlumların yar-yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • 456 5 ay önce Şikayet Et
    alçaklar itiraflarınız yalanlarınız sahtekarlığınız hamasa itiraflarınızı allah ne güzel çıkarıyor ortaya çünkü hamas allaha iman yolunda savaşyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!