Hamas'tan son dakika Gazze'de ateşkes açıklaması

İsrail Gazze'de katliamına devam ederken dün akşam Beyaz Saray'dan, sivillerin güneye geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca ateşkes ilan edileceği açıklandı. Hamas'tan ise aksi yönde bir açıklama yapıldı.

GİRİŞ 10.11.2023 08:06 GÜNCELLEME 10.11.2023 08:57
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirdi. Ancak Hamas'ın siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin danışmanı, İsrail'le henüz insani ateşkese varılmadığını belirterek bu konuda ABD'nin yaptığı açıklamaları yalanladı.

"İSRAL GAZZE'NİN KUZEYİNDE ÇATIŞMALARA HER GÜN 4 SAAT ARA VERECEK"

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dün akşam İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi'nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki saldırılara ara vereceğini duyurdu.

"SÜREÇ BUGÜN BAŞLIYOR"

İsrail'in bu duraklamaların zamanının başlamadan 3 saat önceden duyuracağını aktaran Kirby, "İsrailliler bize bu duraklama süresince bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağını ve bu sürecin bugün başlayacağını söylediler" dedi. Filistinli sivillerin Gazze Şeridi'nin güneyine geçmeleri için iki "insani koridor" olacağını ifade eden Kirby, ABD'nin söz konusu duraklamaları doğru yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü ve ihtiyaç duyulduğu sürece devam etmesini istediğini belirtti.

"ANLAŞMA OLURSA DUYURACAĞIZ"

Ancak Hamas Büro Başkanı Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, Beyaz Sarayın, İsrail'in, "çatışmalara insani ara verilmesini kabul ettiği" yönündeki açıklamalarına Telegram hesabından cevap verdi. Görüşmelerin sürdüğünü ancak şu ana kadar İsrail'le bir anlaşmaya varılmadığını kaydeden Nunu, "Bir anlaşmaya varılacak olursa bu, açık bir şekilde halkımıza duyurulacaktır." ifadesini kullandı.İsmail Heniyye

Bunlar nasıl anne! Netanyahu'ya mektup yazdılar: Gazzelilerin hepsi ölsünBunlar nasıl anne! Netanyahu'ya mektup yazdılar: Gazzelilerin hepsi ölsün

İsrail'in bayrak diktiği görüntülerdeki gerçek ortaya çıktı: Dünyaya rezil oldularİsrail'in bayrak diktiği görüntülerdeki gerçek ortaya çıktı: Dünyaya rezil oldular

İsrail Gazze'de çocuk hastanesini bombaladıİsrail Gazze'de çocuk hastanesini bombaladı

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Tek 5 ay önce Şikayet Et
    Yok arkadaş yok .Hamas'ın mücahitleri tünellerde pusuda pusudan dişari çıksınlar duronlarla yerlerini tespit edelim havadan öldurelim bu oyuna Hamas mücahitleri gelmemeli.
    Cevapla
  • ADALET 5 ay önce Şikayet Et
    israil 4 saatlik arayı dinlenmek için yapmıştır öldürmekten katletmekten yoruldu katil siyonist sırtlan sürüsü
    Cevapla
  • Cemal 5 ay önce Şikayet Et
    Kâfire güven olmaz vurmaya devam
    Cevapla
  • Ben musluman turkum 5 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar yahudi varsa yok edilmelidir seni anlıyoruz Adolf Hitler
    Cevapla
  • ziyaretçi 5 ay önce Şikayet Et
    Şu anda müslüman ülkeler bir araya gelip ama gerçekten etrafına ordu yığarak aha toplandık saldırıp israili yok edeceğiz deseler kenanda bir tane yahudi klamaz yemin ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"