İsrail'den fosfor bombalarıyla katliam! Hamas'tan büyük operasyon! Darbe üstüne darbe!

İsrail'in, Gazze Şeridi'nde bir okula düzenlediği saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti. İsrail ayrıca göç yolunda sivilleri hedef aldı. İsrail, Gazze'de katliam yapmaya devam ediyor. Gece saatlerinde de fosfor bombalarıyla saldırdı.

GİRİŞ 11.11.2023 00:32 GÜNCELLEME 01.05.2024 08:32
Bu Habere 298 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 35. gününde devam ediyor.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin müdürü, İsrail'in kentteki bir okula düzenlediği saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.



YERİNDEN EDİLMİŞ SİVİLLERE DE SALDIRDI

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyine giden yerinden edilmiş sivilleri hedef alması sonucu ölenler ve yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin, Gazze Vadisi yakınlarında Gazze Şeridi'nin güneyine giden yerinden edilmiş sivilleri hedef alması sonucu ölenler ve yaralananlar var." ifadesi kullanıldı.

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla kişinin tahliye edilmesi çağrısı yapmış ve yerinden edilenlerin geçişi için "güvenlik koridorları" bulunduğunu öne sürmüştü.

Filistinli yetkililer ise Gazze Şeridi'nde güvenlik koridoru veya güvenli bir alanın bulunmadığını, İsrail ordusunun siviller ve hastaneler dahil olmak üzere saldırılarını sürdürdüğünü duyurmuştu.

NETANYAHU'DAN İŞGAL AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan 'işgal' açıklaması geldi. Netanyahu, "Hamas'tan sonra da Gazze, İsrail ordusunun kontrolü altında kalacak" dedi.

FOSFOR BOMBALARIYLA KATLİAM!

İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına gece gündüz yoğun bir şekilde devam ediyor. İsrail, ayrım gözetmeden hastane, sivil yerleşim yerleri, okul gibi birçok yeri vuruyor. Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin çevresinin yoğun bombardıman altında olduğu duyuruldu

Gazze gece saatlerinde de fosfor bombalarıyla hedef aldı. İsrail, Şifa Hastanesi çevresini uluslararası hukuka göre kullanımı yasak olan fosfor bombası ile vurdu.

HAMAS'TAN EŞ ZAMANLI BÜYÜK OPERASYON

Yerel kaynaklar, Kassam Tugayları'nın İsrail güçlerine karşı bir çok noktada eş zamanlı operasyon başlattığını bildirdi.

Çok sayıda zırhlı aracın imha edildiği aktarıldı. Onlarca İsrail askerinin öldüğü bildiriliyor.

Gazze'deki Al-Mayadeen muhabiri İsrail ordusu ile sahil bölgesindeki bazı İsrail güçleriyle iletişimin tamamen kesildiğini aktardı.

KASSAM: SÖZCÜSÜ: ZAFER YAKINDIR

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, ''Moralimiz yüksek ve Zafer yaklaşıyor Kalplerinizi iyileştirecek suprizler göreceksiniz, sizden tek isteğimiz dua etmenizdir. Allah'a kavuşacağını zannedenler, küçük bir grup büyük bir topluluğu mağlup etti diyecekler.'' açıklamasını yaptı.

'FİLİSTİN DIŞINDA HAZIRILIK YAPTIK'

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, Filistin dışında hazılık yaptıklarını belirtti.

Ebu Hamza yaptığı açıklamada, ''Savaş artık sadece Gazze ile sınırlı değil.
Filistin dışında da hazırlık yaptık."
ifadlerini kullandı



KATAR'DAN ÇAĞRI

Katar, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldıracağı uyarısında bulunarak; "Uluslararası toplumu Şifa Tıp Kompleksi ve içindekilerin korunması için acilen müdahale etmeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 298
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi İtrail denen siyonist gavuru perişan et
    Cevapla
  • Ay yıldız 1453 5 ay önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH'IN LANETİ AZABI GAZABI Nİ İSRAİL'İN ZALİMLERİN TERÖRİSTLERİN BENİ İSRAİL'E YARDIM EDENLERİN ONLARI FİNANSE EDENLERİN BU PLANI YAPAN KÜRESEL ÇETE PAGANİSTLERİN ÜZERİNE OLSUN YÜCE ALLAH'IM BUNLARIN HEPSİNİ HELAK EYLESİN BEDİYEN CEHENNEMİNE GÖNDERSİN İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA
    Cevapla
  • O s 5 ay önce Şikayet Et
    Amin amin
    Cevapla
  • MSA 5 ay önce Şikayet Et
    Allahin laneti tüm İtrail ve yandaşlarının üzerine olsun inşaAllah. Amiiiin.
    Cevapla
  • Yufkaci 5 ay önce Şikayet Et
    Turkiye ne duruyor savaşalım
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 5 ay önce Şikayet Et
    İnsan haklarından dem vuranlar neredesiniz neden bu katliama seyirsci kalıyorsunuz uluslararası hukuk mahkemeleri nerede Allah’ın azabını mı bekliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif