Viktor Orban: Ukrayna, Rusya ile barış anlaşmasını ABD’nin emriyle reddetti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 2022 yılı mart ayında Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da barış için temelde anlaşma sağlanmasına rağmen Ukrayna’nın ABD’nin emriyle anlaşmayı imzalamayı reddettiğini söyledi.

Viktor Orban: Ukrayna, Rusya ile barış anlaşmasını ABD’nin emriyle reddetti
Viktor Orban: Ukrayna, Rusya ile barış anlaşmasını ABD’nin emriyle reddetti
GİRİŞ 10.11.2023 17:47 GÜNCELLEME 10.11.2023 17:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yerel bir radyoda yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’daki savaşı kontrol altına almaya çalışırken ABD’nin ise savaşı büyüterek küresel bir çatışma haline getirmeye çalıştığını söyledi. Orban, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in Alman basınına yaptığı açıklamada Ukrayna’nın geçtiğimiz yıl mart ayında İstanbul’daki görüşmeler sırasında Rusya ile barış anlaşması imzalamayı reddettiğine ilişkin ifadelerini değerlendirdi. Orban, “Eski Almanya Şansölyesi’nin söylediği şey, diplomasi dünyasında iyi bilinen bir gerçek. Çeşitli rapor ve istihbarat kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre İstanbul’da Ruslar ve Ukraynalılar arasında anlaşma temelde sağlanmıştı. Ancak Ukraynalılar, ABD’lilerin emriyle buna imza atmadılar” dedi. Orban, bu bilginin bir gün herkesin bildiği bir gerçek haline geleceğini ileri sürdü.

Ukrayna’nın doğusundaki krizin ABD’nin olaya müdahil olmasıyla büyüdüğünü vurgulayan Orban, savaşta cepheye gönderilen asker sayısının, silah miktarının ve Ukrayna’ya askeri yardım için harcanan para miktarının giderek arttığına dikkat çekti. Macar lider, “Macaristan, Ukrayna’ya silah transferini desteklemedi. Ben de Macar vergi mükelleflerinin parasının Ukrayna ordusuna silah alınması için kullanılmasını desteklemiyorum” diye konuştu.

“UKRAYNA’NIN AB MÜZAKERELERI ASLA BAŞLAMAMALI”

Macar lider, Ukrayna’nın AB’ye üyelik müzakerelerine başlaması teklifine de karşı çıktı. Macaristan’ın bu konudaki pozisyonunun net olduğunu ifade eden Orban, “Ukrayna, hiçbir şekilde AB’ye üyeliği müzakere etmeye hazır değil. Macaristan’ın pozisyonu net. Müzakereler asla başlamamalı” diye konuştu.

AB liderlerinin Ukrayna’nın birliğe resmi olarak davet edilmesine aralık ayı ortasında karar vermesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Vurucu 5 ay önce Şikayet Et
    zelenski yahudirir ve ukranyada çok yahudi vardır canı cehenneme
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Abd en büyük şeytanıdır dünyanın
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Abd nin Tasmalısı Zelenski Zaten Yahudi Değilmi Zelenski
    Cevapla
  • ruknettin 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail uşağı urban
    Cevapla
  • ruknettin 5 ay önce Şikayet Et
    Kendisi israil uşağı olur, bide utanmadan konuşuyor. Bunada türk diyenler ALLAH size akıl versin. Türkler değil müslümanlar kardeştir. Adam israil aşığı halâ adama sempati ile bakanlar var. İmanınızı kontrol edin faşistler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı