Elon Musk'tan İsrail ve ABD'ye Gazze uyarısı: Bir çocuğu öldürürseniz...

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Gazze'ye günlerdir bomba yağdıran İsrail ve destekçisi ABD'yle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 10.11.2023 20:28 GÜNCELLEME 10.11.2023 20:28
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

İsrail'in, 35 gündür yoğun saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi'nde öldürdüğü Filistinlilerin sayısı, 11 bini geçerken Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Musk, bilim insanı ve yazar Lex Fridman'ın Youtube'da yayınladığı podcast programına katıldı.



Fridman'ın sorularını yanıtlayan Musk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Eğer tam anlamıyla herkese karşı soykırım yapmayacaksan, ki bu kabul edilebilir değil ve kimse için olmamalı, o zaman sonunda İsrail'den nefret edecek birçok kişiyi hayatta bırakacaksın." dedi.

"Asıl sorunun, öldürülen her Hamas üyesinin yerine kaç tane yeni üyenin ortaya çıkacağı" olduğunu belirten Musk, "Eğer öldürdüğünüzden daha fazla yarattıysanız, başarısız oldunuz." diye konuştu.

Musk, "Eğer Gazze'de birinin çocuğunu öldürürseniz, bir İsrailliyi öldürecek en az birkaç Hamas üyesi yaratmış oldunuz." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki meselenin en tartışmalı konulardan biri olduğunu söyleyen Musk, uzun vadeli barışın hedeflenmesi durumunda, olayın geniş bakış açısından incelenmesi gerektiğini kaydetti.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • Ali aksoy 5 ay önce Şikayet Et
    Elon musk hakli,filistin halki intikam ateşi yaniyor,belki bir gün peal habor,belki 2. Bir 11 Eylül,bakalim o zaman abd ve ab köpekleri ne diyecek...terroristler,allah belanizi versin.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Yakında bütün dünya Hamas olacak. İsrail devleti cehennemin dibine girecek. Sonu yaklaştı dumuzların.
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Elon Musk konusunu mesafeli karşılıyorum . İki yüzlü gibi davranıyor . Saldırılar başladığında , İsrail'de Tesla Süper Şarjlarını bedava kullanabileceklerini açıkladı . Sonraki zamanlarda , Filistin'e Starlink hizmeti verebileceğini söyledi . İki türlü davranıyor , Bir öyle bir böyle .
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin'e Starlinki bedava kullanmasına izin vermesi ne olabilir . Hamaslilarin kullandıkları telefonları sayesinde yerlerini tespit edip İsrail ordusuna iletmesi olabilir mi buna da asıl yardım yine İsrail e yapmış denir
    Cevapla
  • Kanuni 5 ay önce Şikayet Et
    Elon mask a teşekkür ederiz .en azından dürüst ve gerçekten içten bir açıklama olmus
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı döğüş onların ki
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM İsraili ve UZANTILARININ ellerindeki silahlar patlat ve yok et Müslümanlar rahatlasın inşaAllah amin ALLAHIM amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı