Savaş Gazze sınırlarını aştı! İşgalci İsrail gece baskını düzenledi

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok kentinde gece baskınları düzenledi.

GİRİŞ 11.11.2023 06:36 GÜNCELLEME 18.11.2023 09:21
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçlerinin, baskın düzenlediği adresler arasında başta Cenin olmak üzere Nablus, El-Halil, Ramallah ve Beytüllahim kentleri yer aldı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Cenin'in güneyindeki Sile ez-Zahr beldesine düzenlenen baskınlara Filistinliler ateş açarak karşılık verdi. Çatışmaların halen sürdüğü ifade edildi.

Nablus'un güneyi ile doğusundaki noktalarda evlere düzenlenen baskınlarda da İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

İsrail, bir gün içinde Gazze'de 6 hastaneyi hedef aldıİsrail, bir gün içinde Gazze'de 6 hastaneyi hedef aldı

Gazze'den yükselen çığlıklar! Avrupalı profesör böyle isyan ettiGazze'den yükselen çığlıklar! Avrupalı profesör böyle isyan etti

Aynı şekilde, El-Halil'in Yatta beldesi, Ramallah'taki Celezun Mülteci Kampı ile Beytüllahim'deki Beyt Feccar beldesinde de benzer baskınlar düzenlendi. Baskınlar sırasında gözaltılar olduğu belirtilirken can kaybına ilişkin bilgi verilmedi.

182 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Ayrıca, Batı Şeria'nın farklı noktalarında, Gazze'ye destek için gösteri yürüyüşleri yapıldı.

İsrail güçleri her gün Batı Şeria'nın farklı noktalarına baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda çok sayıda Filistinli gözaltına alınıyor ve Filistinlilere ait evler yıkılıyor. Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda ise çok sayıda kişi ölüyor ve yaralanıyor.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında şu ana kadar 182 Filistinli şehit edildi.

Filistin Esirler Cemiyetinin 10 Kasım'da güncellediği verilere göre ise İsrail güçlerinin, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda şu ana kadar 2 bin 400 Filistinli gözaltına alındı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Neyi bekliyoruz dur demek için Sıranın bize gelmesini? Amerika ve Avrupa siyasetçileri ilk günden destege başladı her alanda Çoçuk katilleri ve destek çileri
    Cevapla
  • Serdar Kaya 5 ay önce Şikayet Et
    Bu mazlumları kurtarmak için ne zaman ordularımızı Gazze'ye yürüteceğiz?
    Cevapla
  • Yavuz 5 ay önce Şikayet Et
    İslam alemi uzatmaları oynuyor, teröristlerin niyeti, haritası belli, korkunun ecele faydası yok, Haydii Allah bismillah deyip, dalalım bunlara ne olacak olsun.
    Cevapla
  • ABDULLAH 5 ay önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAHIM BİZ MÜSLÜMANLARA BİRLİK DİRLİK DİRİLİŞ ŞUUR VEDAHİ BASİRET VERSİN AMİN SONSUZ KereAMİN
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    soyun kurusun İsrail ve yandaşları
    Cevapla
  • ABDULLAH 5 ay önce Şikayet Et
    Amin Sonsuz KERE Amin
    Cevapla
  • Kudüs 5 ay önce Şikayet Et
    Azın bakalım azabildiğiniz kadar.Yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz kafir sürüleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti