Rusya'dan Kiev'e balistik füze saldırısı

Rusya'nın 52 günlük aradan sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev'e balistik füzeyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Rusya'dan Kiev'e balistik füze saldırısı
Rusya'dan Kiev'e balistik füze saldırısı
GİRİŞ 11.11.2023 14:30 GÜNCELLEME 11.11.2023 15:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın 52 günlük aradan sonra başkente füze saldırısına yeniden başladığını belirtti.

Rus ordusunun saat 08.00 sıralarında "İskender" tipi balistik füzeyi Kiev'e doğru fırlattığını aktaran Popko, füzenin hava savunma sistemi tarafından Kiev yakınlarında imha edildiğini, ilk belirlemelere göre yıkım ve can kaybı olmadığını ifade etti.

Popko, ayrıca gece saatlerinde Rusya'nın Kiev'e insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gece Rusya'nın bölgeye füze ve "Şahed" tipi İHA'larla saldırı düzenlediğini belirtti.

Füzelerin bölgeye 2 kez isabet ettiğini bildiren Kiper, "İşgalciler, bir yazlık kooperatifini vurdu. 3 kişi yaralandı. Ayrıca liman altyapısına da isabet oldu. Yaralanan olmadı." ifadelerini kullandı.

Füzelerin ardından Rus ordusunun bölgeye İHA'lar gönderdiğini aktaran Kiper, 4 İHA'nın düşürüldüğü, kullanılmayan binalara isabetlerin olduğu ve yaralanan bulunmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Tarkan Acet 5 ay önce Şikayet Et
    Rusya'nın yaptığı hiç doğru değil acilen ve vakit kaybetmeden geri çekilmesi lazım hemen Ama şu da var dostlar bakın ABD'nin liderliğindeki Batı Avrupa Birliği üyesi ülkeler ne yaptı bugüne kadar dünyaya ve insanlığa ne gibi zararlar verdiler Bu da bir düşünülsün biraz değil mi bilmiyorum ne düşünürsünüz Saygılar çünkü Irak'ta yaptıklarını biliyoruz değil mi Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Baston 5 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine. Eline düşte görürsün Rusya yı. Kendine güveneceksin. Başkası yardım ederse eyvallah dersin.
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 5 ay önce Şikayet Et
    Putin sana helal olsun it israillilerle beraber olmaya devam et yahudi köpeği zelenski
    Cevapla
  • Gakko 5 ay önce Şikayet Et
    Vur Rusya berlini parisi londrayi vur
    Cevapla
  • vatan 5 ay önce Şikayet Et
    vur senin Allah'ına kurban
    Cevapla
  • Das 5 ay önce Şikayet Et
    Rusya ateskes ilan edip isgal ettigi yerlerden geri cekilmeli baris huzur gelmeli daha fazla insan ölmemeli Ukraine topraklari Ukraine nin dir rusya tolraklari rusya nin dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar