Esed'den Filistin açıklaması

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan’da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Filistin halkının insani yardıma değil, yapılan soykırıma karşı korunmaya ihtiyacı var” dedi.

Esed'den Filistin açıklaması
Esed'den Filistin açıklaması
GİRİŞ 11.11.2023 23:36 GÜNCELLEME 11.11.2023 23:37
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi’nde konuştu. Esad, Gazze Şeridi’nin asla sadece bir dava olmadığını belirterek, “Filistin bir davadır. Gazze ise Filistin halkının acılarının açık bir göstergesidir” dedi.

Gazze Şeridi’nin bir bütünün parçası olduğunu söyleyen Esad, “Siyonistler tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırılar, 75 yıllık bir sürecin parçasıdır” şeklinde konuştu.

Arap devletlerinin saldırılar karşısındaki duruşuna değinen Esad, "Daha fazla Arap hoşgörülüğü, daha fazla Siyonist vahşeti ve katliamına eşdeğerdir” ifadelerini kullandı.

“Siyonizm’in barbarlık ve cinayette kendini aştığını” kaydeden Esad, bu barbarlığın İslam ülkelerine benzeri görülmemiş sorumluluklar yüklediğini belirtti.

“Filistin halkının bizim insani yardımlarımıza değil yapılan soykırıma karşı korunmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullanan Esad, “Cesur Filistin direnişi, bölgemize yeni bir gerçeklik getirdi ve bu gerçeklik sayesinde artık denklemleri değiştirmeye olanak sağlayan siyasi araçlara sahibiz” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Arif 5 ay önce Şikayet Et
    Senin siyonistten ne farkın var da konuşuyorsun zalim herif
    Cevapla
  • Harun 5 ay önce Şikayet Et
    Yenimi aklın başına geldi kafirlerin tek amaci müslüman ulkelerini sömürmek oralara sahip olmaktir kâfir kâfirin dostudur
    Cevapla
  • Osma li 5 ay önce Şikayet Et
    Lan sen köpek kendi milletine en ağır ev büyük soykırım yaptın adalet eğer varsa yer uzunda başta seni idam etmek lazım sonra İsrail kopklerina sira gelir...
    Cevapla
  • Hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Hani katil esed'di. Ne olduda Suriye Devlet başkanı oldu.
    Cevapla
  • Nurullah mavigöz 5 ay önce Şikayet Et
    Suriyede yaptığın katliamı unuttunmu da siyonizmden bahsediyor sun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!