Ghebreyesus'tan 'İsrail' itirafı: İrtibatımız kesildi...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün, Gazze'de Şifa Hastanesi'ndeki merkezleriyle irtibatının kesildiğini bildirdi.

Ghebreyesus'tan 'İsrail' itirafı: İrtibatımız kesildi...
Ghebreyesus'tan 'İsrail' itirafı: İrtibatımız kesildi...
GİRİŞ 12.11.2023 07:00 GÜNCELLEME 12.11.2023 07:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, resmi sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Hastanenin sürekli saldırılara maruz kaldığına dair korkunç haberlerle birlikte, durumun oldukça ürkütücü ve endişe verici olduğunu aktardı.

"HASTANE TANKLARLA ÇEVRİLİ VE KAÇMAK İSTEYENLERE ATEŞ AÇILIYOR"

"DSÖ'nün Şifa Hastanesi'ndeki merkeziyle irtibatı kesildi" diyen Ghebreyesus, kendilerine ulaşan son raporlarda "Hastane tanklarla çevrili ve çıkıp kaçmak isteyenlere ateş açıldığı bunların yaralandığı ya da öldürüldüğü yönünde" haberler olduğunu vurguladı.

DSÖ'nün gelişmelerden oldukça endişe duyduğunu belirten Ghebreyesus, Gazze'de insanların hayatlarını kurtarmanın tek yolunun derhal insani ateşkes ilan edilmesi olduğu ve bu yönde çağrılarını yinelediğini belirtti.

Ghebreyesus şu ifadelere yer verdi:

"DSÖ ayrıca kritik yaralı ve hastaların sürdürülebilir, düzenli, engelsiz ve güvenli tıbbi tahliyesi için çağrıda bulunmakta olup, tüm rehinelere de uygun tıbbi bakım sağlanmalı ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Katil sürüsü İsrail. yeryüzünde senin soyun kurusun. Yeryüzü temizlensin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    hani insan hakları diye bir yerlerinizi yırtıyordunuz ne oldu sadece hırıstiyan ve yahudilere insan hakkı istediğiniz meydana çıktı müslümanlara insan hakkı yok
    Cevapla
  • Momser Kesut 5 ay önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor geberedeyus gibi,icraat yok.
    Cevapla
  • hasan Özden 5 ay önce Şikayet Et
    Bundan sonra AB, BATI, AMERİKA nın Demokrasiden, insan haklarından, savaş suçlarından, Orantısız güç kullanımından, Terörden ahkam kesemez. Hepsini yiyip bitirdiler. Ayaklar altına aldılar. Araplar, Abd ve Avrupadaki Müslümanlar ayaklanmalı, Onların yaptıkları gibi orada çıkacak olaylar kışkırtılmalı, Ne lazımsa onların yaptığı gibi temin edilip onlara sınırsız ulaştırılmalı.
    Cevapla
  • Kacarova 5 ay önce Şikayet Et
    Gebeeeresiuste kendini fasulyeden sayıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi