Doğu Akdeniz'de düşen ABD uçağında 5 asker öldü

Son dakika haberi... ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM), 10 Kasım Cuma günü Doğu Akdeniz'de yakıt ikmali sırasında yaşanan kaza sonucu düşen askeri hava aracındaki 5 personelin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Doğu Akdeniz'de düşen ABD uçağında 5 asker öldü
Doğu Akdeniz'de düşen ABD uçağında 5 asker öldü
GİRİŞ 12.11.2023 20:07 GÜNCELLEME 13.11.2023 00:58
Bu Habere 477 Yorum Yapılmış

Siyonist İsrail'in Gazze soykırımına askeri olarak büyük desteği veren ABD, 3 gün önce büyük şok yaşadı. ABD ordusunun savaş uçağı geçtiğimiz cuma günü kaza kırıma uğramıştı. Bugün Doğu Akdeniz'de düşen ABD askeri uçağındaki 5 personelin öldüğü açıklandı.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ ASKERİ UÇAK KAZASININ ARKASINDAKİ SIR

ABD Avrupa Komutanlığı, Doğu Akdeniz'de eğitim faaliyetleri yürüten uçağın Cuma günü geç saatlerde "bir aksilik yaşadığını ve düştüğünü" duyurmuştu.

Açıklamada, "Etkilenen ailelere saygıdan dolayı, şu anda olaya karışan personel hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğiz" denilmişti.

Northrop Grumman E-2 Hawkeye kargo uçağı, Havadan Erken Uyarı ve Kontrol sistemiyle bütünleşiktir.

"UÇAKTAKİ 5 ASKERİN TAMAMI ÖLDÜ"

EUCOM'un açıklamasında, "Bir ABD askeri uçağı, askeri eğitim kapsamında rutin bir havada yakıt ikmali görevi sırasında kırıma uğrayarak Akdeniz'e düştü. Uçaktaki 5 askeri personelin tamamı öldü." ifadesine yer verildi.

Olayın hemen ardından yakındaki ABD askeri uçak ve gemilerinin dahil olmasıyla arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtilen açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ABD, HERHANGİ BİR SALDIRIYI KESİN BİR DİLLE REDDETTİ

EUCOM'dan dün yapılan açıklamada, askeri uçağın düştüğü bilgisi verilerek, "Bu eğitim olayının sebebi araştırılıyor. Fakat uçak sortilerinin tamamen eğitimle alakalı olduğunu ve herhangi bir düşmanca eylem emaresi bulunmadığını kesinlikle söyleyebiliriz." ifadesi kullanılmıştı.

ABD, SOYKIRIMCI İSRAİL'E MÜHİMMAT YIĞIYOR

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının ardından ABD ordusu Akdeniz'e iki uçak gemisi dahil yoğun konuşlandırmalar yapmış, hava köprüsüyle İsrail'e mühimmat taşımış ve bölgede tatbikatlara başlamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 477
  • Öktem 5 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütü israile destek veren diğer Terör örgütü amerika daha çok teçhizatı ve teröristini kaybeder inşallah
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    uçak gemisi batarsa daha çok üzülürüm
    Cevapla
  • can karacurun 5 ay önce Şikayet Et
    angajman kuralları gereği bir iha.ya karşılık 1 uçak bundan böyle kırıma uğrayacak. ALLAH Yâr ve Yardımcımız olsun inşaallah.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ne kadar üzüldüğümü anlatamam.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    abd uçak gemisi batacak
    Cevapla
  • Halil ibrahim 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah sabırsızlıkla bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu