Macron'a geri adım attırdılar! İsrail'e özür telefonu!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ''Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yok.'' demişti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u tekrar aradı ve sözlerine açıklama getirdi.

GİRİŞ 12.11.2023 23:09 GÜNCELLEME 13.11.2023 10:35
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun yoğun biçimde saldırdığı ve insani krizin her geçen gün derinleştiği Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u tekrar aradı ve sözlerine açıklama getirdi.

İSRAİL'İ ELEŞTİRMİŞTİ GERİ ADIM ATTI

İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Macron cuma günü BBC'ye verdiği röportajda yaptığı ateşkes çağrısı ve İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda sivillerin öldüğüne ilişkin sözleri hakkında konuştu.

Macron, "İsrail'in Hamas terör örgütüne karşı operasyonunda kasıtlı biçimde sivillere zarar vermekle suçlama niyeti olmadığını ve olmayacağını" vurguladı.

'KOŞULSUZ DESTEKLİYORUM'

Fransa Cumhurbaşkanı, "İsrail devleti ve sizin kendinizi savunma hakkınızı koşulsuz destekliyorum." ifadelerini kullandı.

Röportajda ülkesi ve diğer birçok ülke için önemli insani duruma dikkati çekmek istediğine işaret eden Macron, Gazze'deki sivillere insani yardımın ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Macron, Herzog'a Gazze'deki İsrailli esirlerin "derhal serbest bırakılmasını talep etmeye ve bu konuda çalışmaya" bağlı olduğunu iletti.

İSRAİL ORDUSUNUN HUKUKA UYGUN HAREKET ETTİĞİ İDDİASI

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da Macron'un açıklamalarının İsrail'de "üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşılandığını" belirterek, Macron'un bu sözlerine izahat getirdiğini belirtti.

İsrail ordusunun insani tutum ve uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini savunan Herzog, İsrail'in masum sivillere zarar gelmemesi için "mümkün tüm yöntemleri denediğini" ileri sürdü.

Herzog, Fransız Cumhurbaşkanı'nın, İsrail'in "Hamas'a karşı yürüttüğü savaşı, DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonun yürüttüğü mücadeleye" benzetmesini hatırlattı.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Macron, 10 Kasım'da İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği özel röportajda Gazze'de hayata geçirilecek ateşkesin İsrail'in faydasına olacağını söylemişti.

Macron, röportajında İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda sivillerin öldüğünü belirterek, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı, "Birinci gün bunun terörle mücadele olduğunu söyledik. Ancak gün geçtikçe Gazze'de sivillerin devamlı bombalandığını görmeye başladık." sözlerini sarf etmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • Türkiyeli 5 ay önce Şikayet Et
    Zaten sasirmıstık
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 5 ay önce Şikayet Et
    Korkak Macron yıllar önce atalarımız Hollanda'nın yardım istemesine karşın Yeniçeri kıyafeti göndererek Fransızlar korkaktır sizin bunları giymeniz yeterlidir. demiştir biz seni korumak için Türk askerini gönderirdik. Çok çabuk pes ettin yazıklar olsun Buradan da tüm korkak ülkelere duyurulur gelin Türkiye ile birlikte olun korkudan kurtulun Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • Mithat 5 ay önce Şikayet Et
    Fransız Yahudisi seni seni ve senin gibileri toprak kabul etmesin
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 5 ay önce Şikayet Et
    Makrom Fransız yahudisi değil Selanik göçmeni dir yani Selanik yahudisidir bizim Atalarımızın bir zamanlar İspanya'dan kurtardığı yahudilerden
    Cevapla
  • Mithat 5 ay önce Şikayet Et
    Sizi aşağılık mahlukatlar
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sultan Selim olsaydı , macrona bir fistan yollardi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'