Katliamcı İsrail'den keskin nişancılarla soykırım kuşatması

Şifa Hastanesi'ni tamamen kuşatan katliamcı İsrail, keskin nişancılarla hareket eden her şeyi vuruyor. Gazzeliler artık ölülerini bile sayamıyor...

GİRİŞ 13.11.2023 08:10 GÜNCELLEME 13.11.2023 09:11
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Siyonist İsrail rejimi Gazze'ye saldırılarını 37'nci günde de sürdürdü. Son 3 gündür hastaneleri kuşatarak keskin nişancılar ve tanklarla hareket eden herşeyi hedef alan İsrail dün Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini ikinci kez hedef aldı.

Gazze Şeridi'ndeki Hastaneler Genel Müdürlüğü Şifa Hastanesi'ndeki felaket durumu nedeniyle 36'sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatının tehlikede olduğunu duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu.

Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. Gazze'de 35 hastanenin 20'si hizmet dışı kaldı.

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde durum çok vahimDünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim

Netanyahu'dan Arap liderlere tehdit, ABD'ye şantaj! İktidarınızı korumak istiyorsanız...Netanyahu'dan Arap liderlere tehdit, ABD'ye şantaj! İktidarınızı korumak istiyorsanız...

Uluslararası Kızılhaç Genel Sekreteri Jagan Chapagain, "Hastanelerin hizmet dışı kalmasının yıkıcı sonuçları olacak" dedi.

Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut "Şifa Hastanesi önünde cenazeler var. Yakınlarının onlara ulaşma imkanı dahi yok" dedi.

Hizmet dışı kalan Şifa Hastanesi'nde ise elektrik olmadığından kuvözde oksijene bağlı bebeklerden ikisi yaşamını yitirdi.

Mehdi Çocuk Doğum Hastanesi'nde de İsrail saldırıları sonucu iki doktorun hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Şifa Hastanesi'ndeki merkezleriyle irtibatının kesildiğini bildirdi.

Şifa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Ahmed Ebu Neda ise hastanedeki dehşet verici durumu anlattı:

"Az önce iki yaralı geldi, birinin bağırsakları dışarıya çıkmıştı ama hiç bir şey yapamadık.

Ameliyathanelerde elektrik yok. İçme suyu bile zor buluyoruz. Durum, kelimenin tam anlamıyla felaket.

Durumun bu şekilde devam etmesi, hastalar için soykırım fermanının verilmesi anlamına gelir. Doktorların büyük kısmının bombardıman nedeniyle hastaneyi terk etti.

Kısıtlı imkanlar ve yaralı sayısının çok olması nedeniyle doktorlar yaralılar arasında seçim yapmak ve 10 yaralıdan 1'ini tedavi edip diğerlerini kaderine terk etmek zorunda.

Silah sesleri duyuyoruz. Hiçbir iletişim hattı yok. Hastanenin yakınlarında ambulans da görmedik.

Doktorlar maruz kaldıkları olaylar nedeniyle psikolojik desteğe ihtiyaç duyacak. Hastanede durumun kimsenin tahammül edemeyeceği kadar korkutucu ve dehşet verici."

AİLE AİLE YOK EDİYORLAR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Beni Suheyla beldesinde bir evi bombaladı.

Filistinli "En-Neccar" ailesine ait eve düzenlenen hava saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

BM OKULU VURULDU DEV ÇUKUR AÇILDI

BM Kalkınma Programı (UNDP), Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler yerleşkesinin bombalandığını açıkladı.

Okul olarak kullanılan yerleşkede dev bir çukur açıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda onlarca ölü ve yaralı var.

ARTIK ÖLÜLER BİLE SAYILAMIYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, hastanelerin hedef alınması; ölü ve yaralı girişlerinin engellenmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığının dün ölü ve yaralı sayılarına ilişkin net bir sayı yayınlayamadığı aktarıldı.

İSRAİL ASKER KAYIPLARINI SAKLIYOR

Ümmetin ve Arap âleminin suskunluğu ve Gazze'ye yardım ulaştıramamaları bizleri en çok acıtan nokta.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Kaysi 6 ay önce Şikayet Et
    Siz de baslayin esirleri tek tek ağca asmaya ilk israil vatandaşlarından baslayin sonra amerikan İngiliz ama ayrim yapmadan hepsini asin
    Cevapla
  • Musa 6 ay önce Şikayet Et
    Ölüler değil şehitler...
    Cevapla
  • Zafer 6 ay önce Şikayet Et
    Gazze'deki halkın aslında kimsesi Yok HAMAS ve FKÖ lideri ABBAS dahil bütün ortadoğu Liderleri İsrail'e çalışıyorlar siyonut ve ABD merkezli çetenin kuklası durumundalar, Sadece Müslüman halk ile Hristiyan Yahudi farketmez, henüz vicdanı ölmemiş diğer dünya halkları Gazze ve masumları için kan ağlıyorlar, BM, ABD, AB İslam ülkeleri liderleri hepsi Yahudi sermayesi ve siyasi gücüne esir
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytan Amerikanın üzerine Allah kızgın ateşler yağdırsın.
    Cevapla
  • Türkoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudi beslemesi suudlar yemek festivali yapıyor. Kafirin önde gideni suud ailesi.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail cevabını verdi bu kuklaların. Yedikleri, içtikleri parayla satılmış müslüman çocuk ve bebek kanları. Allah bu sözde müslüman geçinenleri içtikleri kanda boğsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hayvan kesim merkezindeki o görüntülere soruşturma başlatıldı
Bir reklam ile yüz milyonlarca lira vurgun! Firma sahibi İzmir’de yakalandı