Pentagon ölen Özel Kuvvetler mensubu 5 askerin kimliğini açıkladı

Pentagon, Akdeniz'de ABD helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden askerlerin kimliklerini açıkladı. 5 ABD askerinin, Afganistan ve Irak'taki operasyonlarda görev yapması ve birçok nişan ile madalya sahibi olması dikkati çekti.

Pentagon ölen Özel Kuvvetler mensubu 5 askerin kimliğini açıkladı
Pentagon ölen Özel Kuvvetler mensubu 5 askerin kimliğini açıkladı
GİRİŞ 13.11.2023 21:53 GÜNCELLEME 13.11.2023 21:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım'daki kazada ölen ABD Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı 5 askerin fotoğraf ve kimlikleri yayımlandı.

Açıklamada, MH-60 Blackhawk tipi bir helikopterin, Akdeniz'de havada yakıt ikmali eğitimi sırasında düştüğü ve 5 personelin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Fotoğraf ve biyografileri verilen Özel Kuvvetler mensubu 5 ABD askerinin, Afganistan ve Irak'taki operasyonlarda görev yapması ve birçok nişan ile madalya sahibi olması dikkati çekti.

ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) 10 Kasım'da askeri eğitim kapsamında havada rutin yakıt ikmali yaparken bir helikopterin arıza sonucu Akdeniz'e düştüğünü ve helikopterindeki 5 personelin öldüğünü duyurmuştu.

İsrail'in Gazze'ye yoğun saldırılarının başlamasının ardından ABD ordusu Akdeniz'e iki uçak gemisi dahil yoğun konuşlandırmalar yapmış, oluşturduğu hava köprüsüyle İsrail'e cephane taşırken bölgede tatbikatlara başlamıştı.

ABD, rehinelerin kurtarılması için İsrail'e ABD Özel Kuvvetler Komutanlığından askerler göndermiş ancak bunların İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara katılmadığını belirtmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Eline sağlık vuranın. Bereket versin. Yüreğimize su serpildi.
    Cevapla
  • Xxx 5 ay önce Şikayet Et
    Topunuzu rabbim kahhar ismiyle kahretsin insallah
    Cevapla
  • Sefergörev 5 ay önce Şikayet Et
    Düşmedi vuruldu ,.
    Cevapla
  • Özgür biri 5 ay önce Şikayet Et
    Kâfirler gebermis nasıl ümmet sevinmesin Allah hepsini helak etsin onları seven ve destekleyenleri de onlarla beraber helak edip cehennemine koysun .
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Geberin itler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı