Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan ABD'ye Gazze çağrısı

ABD'nin başkenti Washington'da bir araya gelen Biden ve Widodo, ikili görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan ABD'ye Gazze çağrısı
Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan ABD'ye Gazze çağrısı
GİRİŞ 14.11.2023 11:36 GÜNCELLEME 14.11.2023 11:36

Biden, konuşmasında, iki ülke ilişkilerine verdikleri öneme değindi ve ikili ilişkileri kapsayıcı stratejik ortaklık seviyesine çıkaracaklarını belirtti.

Widodo ise iki ülke ilişkilerinin önemini vurgulayarak, "Endonezya, ABD ile ortaklığımızın bölgesel ve küresel barış ve refaha katkıda bulunmasını umuyor. Bu nedenle, Endonezya ABD'yi Gazze'deki zulmü durdurmak için daha çok şey yapmaya davet ediyor. İnsanlık için ateşkes bir zorunluluk." dedi.

Kapsayıcı Stratejik Ortaklık 

Biden ve Widodo, ikili görüşmenin ardından ortak yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, Endonezya-ABD ilişkilerinin "kapsayıcı stratejik ortaklık" seviyesine çıkartıldığı kaydedildi. Bu ortaklık kapsamında, inovasyon, sürdürülebilir kalkınma, kamu sağlığı, dijital dönüşüm ve temiz enerji gibi alanlarda ikili işbirliği yapılacağı ifade edilen açıklamada, iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin de derinleştirileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi