Miçotakis: Erdoğan ile Aralık ayında görüşeceğiz

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aralık ayında Yunanistan'da bir araya geleceklerini açıkladı.

GİRİŞ 14.11.2023 14:17 GÜNCELLEME 14.11.2023 14:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Almanya'nın başkenti Berlin'de Konrad Adenauer Vakfı'nın düzenlediği bir panelde Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Başbakan Miçotakis, “Son birkaç ayda ilişkilerimizde ciddi bir yumuşama gördük. Orta Doğu'daki son krizden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iki kez görüştüm. İlişkilerimizi normalleştirmeye yönelik bir rota üzerinde anlaştık. Olumlu bir gündem belirlemek ve uzun süredir devam eden farklılıklarımızın askeri çatışma riski doğuracak noktaya tırmanmasına izin vermemek amacıyla Aralık ayında Yunanistan'da tekrar bir araya geleceğiz. Zorlukları ele alarak olumlu bir gündem oluşturmak benim benimsediğim yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

"İkili ilişkilerimizi ve Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri konuşacağız"

Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'la ilgili yorumlarına katılmıyorum. Ancak bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'da ağırlamamak için bir neden değil. İkili ilişkilerimizi konuşacağız. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri konuşacağız” dedi. Gazze’de yaşananlara değinen Miçotakis, “Bu çatışmanın bugün içinde bulunduğumuz korkunç durumun ötesine geçmemesinin hepimizin çıkarına olduğunu düşünüyorum. Bunun Türkiye'nin de çıkarına olduğuna eminim. Hiç kimse çatışmanın daha da tırmanmasını görmek istemiyor” diye konuştu.

7 Aralık'ta Atina'da 5. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Yunanistan ile Türkiye arasındaki 5. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının iki ülkenin anlaşmasıyla 7 Aralık'ta Atina'da düzenleneceği duyuruldu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Deniz 5 ay önce Şikayet Et
    Siz düzeltelim desenizde abd şeytanı suyu yine bulandırır
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Boş yere görüşülüyor.. Bunlardan bir cacık olmaz. Sözlerine de GÜVENİLMEZ
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hani bu herif başkan için bitmişti
    Cevapla
  • yasin 5 ay önce Şikayet Et
    Miçotakis benim için bitmiştir... demek ki tükürdüğünü yaladı muhterem baş-ı zat hazretleri. Silahlandırılan adalar ne oldu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!