Şifa hastanesine baskın: Binlerce kişi alıkonuldu

İsrail Şifa hastanesine düzenlediği baskında binlerce kişiyi alıkoydu. Acil servis çalışanı Omar Zaqout İsrail askerlerinin erkekleri çıplak ve gözleri bağlı olarak dışarı çıkardığını aktardı.

GİRİŞ 15.11.2023 14:32 GÜNCELLEME 15.11.2023 15:53
Bu Habere 275 Yorum Yapılmış

İsrail askerlerinin, baskın düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde onlarca sağlık personeli ile yerinden edilmiş kişiyi alıkoyarak sorguya aldığı bildirildi.

ÜNİTELERE BASKIN

Şifa Hastanesi'ndeki sağlık kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nin ameliyathane, böbrek, dahiliye, hasta kabul ve doğumhane binalarına baskın düzenledi, bodrum katlarında ise patlama gerçekleştirdi.

İsrail askerlerinin, baskın düzenlediği binalarda arama yapmak üzere kapalı kapıları patlayıcı ile patlattığı bildirildi.

HASTANE ÇALIŞANLARI ESİR ALINDI

İsrail askerlerinin hastanede onlarca sağlık personelini ve yerinden edilmiş kişiyi alıkoyarak sorguya aldığı, ayrıca bazı kişileri ellerini ve gözlerini bağlayarak ve kıyafetlerini çıkararak bilinmeyen bir yere götürdüğü aktarıldı.

HASTANE BAHÇESİNDE ÇIPLAK SORGU

El Şifa Hastanesi'nin acil servis çalışanı Omar Zaqout, Al Jazeera'ye İsrail askerlerinin "hastaneye sığınan bazı erkekleri gözaltına aldığını ve vahşice saldırdığını" söyledi.

“İsrail güçleri gözaltına alınan erkekleri çıplak ve gözleri bağlı olarak aldı. Herhangi bir yardım veya malzeme getirmediler, sadece terör ve ölüm getirdiler ”dedi.

"180'den fazla ceset kötü durumda ve hâlâ hastanenin bahçesinde yatıyor. Durum çok korkunç, hastanenin çevresinde her yerden silah sesleri duyuluyor."

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Hastane binasına ve çatısına da keskin nişancıların yerleştirildiği kaydedildi. İsrail ordusu, bu sabah Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

DRONELAR HAREKET EDEN HER ŞEYİ VURUYOR

El Şifa Hastanesi ortopedi bölümü başkanı Adnan Barş, El Alam Radyo istasyonuna "İsrail insansız hava araçları hastane içinde hareket eden her şeyi vuruyor" dedi.

Hastanedeki bir diğer gazeteci Cihad Abu Shanab, Al Jazeera Arabic'e, hastane binalarındaki insanların "korktuğunu, vahşice sorguya çekildiğini ve aşağılandığını" söyledi.

Baskın başladığından beri hastane içindeki sahnelerin bir “kabus” olduğunu yineledi. 

"Yerleşime saldırmadan önce tüm katları, jeneratörleri, iletişim ünitesini hedef aldılar ve artık dış dünyayla hiçbir bağlantımız yok" diye ekledi.

İnternette paylaşılan video görüntüleri, sağlık personelinin ve gönüllülerin bebekleri İsrail ordusunun baskınından korumak için Şifa'daki bir koğuştan diğerine naklettiklerini gösteriyor. 

Al Jazeera Arabic'in haberine göre, İsrail güçleri El Şifa Hastanesi'ne gerçek mermilerle ateş açıyor. 

Hastanedeki gazeteci Cihad Abu Shanab, "patlamaların net bir şekilde duyulduğunu" ve tankların artık hastanenin dışında olduğunu söyledi. 

İLAÇ DEPOLARI BOMBALANDI

El Şifa Hastanesi personeli Al Jazeera Arabic'e, İsrail ordusunun bir ilaç deposunu bombaladığını ve tıbbi aletleri imha ettiğini söyledi.

İsrail ordusunun el-Şifa Hastanesi'ne saldırısı sekiz saattir sürüyor.

DSÖ: EL ŞİFA HASTANESİYLE BAĞLANTIMIZ YOK

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin binaya baskın yapmasının ardından örgütün Gazze'deki El Şifa Hastanesi'ndeki sağlık personeliyle bağlantısını kaybettiğini söyledi. 

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya platformu X'te şunları yazdı: "Al-Shifa hastanesine askeri saldırı yapıldığına ilişkin raporlar son derece endişe verici."

"Hastanedeki sağlık personeliyle yine bağlantımızı kaybettik. Onların ve hastalarının güvenliği konusunda son derece endişeliyiz" diye ekledi.

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, İsrail ordusunun baskın düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde katliam gerçekleştirebileceği uyarısında bulundu.

Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki hasta, sağlık personeli ve sığınmacıların hayatından İsrail'in ve uluslararası toplumun sorumlu olduğunu belirtti.

İsrail'in hastanede katliam yapmasına karşı uyarıda bulunan Keyle, "İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'ni basması insanlığa karşı suçtur." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA, HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 275
  • ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Çok üzücü gerçekten.Yapayalnızlar.Kimse yok.Nerde sen kimsin avrupa birliği sen kimsin abd diyenler.Halen bi ambargo bile koyamadılar.Demek ki hikaye hepsi.Danışıklı dövüş. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Sedef 6 ay önce Şikayet Et
    Dünya böyle vahşet görmemiştir insanlıkta ölmüştür. Bütün dünya ülkelerine sonsuz yazıklar olsun bu canı vahşi barbar yahudileri durduramıyorlar. Özellikle Müslüman ülkelerine çok çok yazık olsun Müslümanlarının kanı dökülüyor sadece seyrediyorlar. Türkiyede başta olmak üzere!....
    Cevapla
  • Gökhan 6 ay önce Şikayet Et
    Yeter LAN!! YETER!! Öleceksek birkere ölürüz!! Ya şehit olmak var yada olmak!! Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler siz anlayamasınız buyuruyor Allah Azze ve cel!! Kafir İsrail ordusu!!!! Çocuklarımızı, bacılarımızı, kardeşlerimizi, camilerimizi, okullarımızı, hastanelerimizi, evlerimizi talan ettiler bütün islam alemi sadece kınamakla yetinip duruyor!!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Kudurmuş köpek zalim katil İsrail ve yandaşları yaptığınız zülmün katliamın hesabını ağır ödiyeceksiniz bu kadar vicdansızlık barbarlık olmaz tüm dünya nın gözü önünde resmen soykırıma başladılar Yüce Rabbim bu masumların imdadına meleklerini gizli ordularını yardımlarına gönder katil İsrail ve yandaşlarını Kahar ismiyle kahrı perişan et köklerini kurut tuzaklarını başlarına geçir amin
    Cevapla
  • Melek 6 ay önce Şikayet Et
    Yetiş ya Muhammed sav, yetiş ya Ali r.anh.
    Cevapla
  • Ankaralı Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Yetiş Allah'm desene, cahillik yapma. Tarikatcılar gibi Yetiş ya gavs , Yetiş ya şeyh dedikleri gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'li belediyelere içki tepkisi!
Mansur Yavaş’tan, Avrupa şampiyonu  milli sporcuya büyük ayıp!