Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Batı'ya: Demokrasi vaazı verenlerin yeni bir savaş suçu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yaptığı baskına ilişkin, "Zorla, silahlarla girdiler ve hastanede silah yoktu." ifadesini kullandı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Batı'ya: Demokrasi vaazı verenlerin yeni bir savaş suçu
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Batı'ya: Demokrasi vaazı verenlerin yeni bir savaş suçu
GİRİŞ 15.11.2023 22:48 GÜNCELLEME 15.11.2023 22:49
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Petro, X hesabından, beşikte bulunan, silah doğrultulmuş bir bebek fotoğrafı paylaşarak, "Zorla, silahlarla girdiler ve hastanede silah yoktu. Demokrasi vaazı verenlerin yeni bir savaş suçu." ifadelerine yer verdi.

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne baskınından kısa süre önce de X'ten açıklamada bulunan Petro, "Binlerce mülteci, yüzlerce çocuk ve bebekle dolu olan bir yere askeri saldırıyı göreceğiz. Nasıl ki dünyanın silahlarla dolu bu azınlığı, ezilmiş halka bu şekilde muamele ediyorsa, iklim felaketi başladığında da tüm dünyaya aynı şekilde muamele edecekler." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun..
    Cevapla
  • MERSİNLİ 5 ay önce Şikayet Et
    Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro dahi gerçekleri görüyor Bizim içimizdeki sahte Demokratlarda neden ses çıkmamakta. Birde bunlara Devlet emanet edilecekti Devlet beye kızanlar görün halinizi GÖREBİLİRSENİZ
    Cevapla
  • mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    müslüman ülke liderlerini gören varmı türkiyeninki hariç başları kumda ama kıçları açıkta rabim korktukları insanlarla haşreylesin
    Cevapla
  • Recep 5 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki NATO kafalılar hiç utanir mi acaba?
    Cevapla
  • hiç 5 ay önce Şikayet Et
    Ne iyi analiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler