Netanyahu'dan, Erdoğan'a küstah sözler! İsrail'den son dakika Türkiye açıklaması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail terör devletidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Netanyahu, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarını çarpıtarak "Erdoğan Türk köylerini bombaladı" dedi.

GİRİŞ 15.11.2023 21:40 GÜNCELLEME 16.11.2023 00:08
Bu Habere 340 Yorum Yapılmış

Son dakika Binyamin Netanyahu haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken İsrail Başbakanı Netanyahu'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yeni bir açıklama geldi.

Netanyahu, "Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir." diyerek Filistin'de binlerce masum çocuk, kadın ve sivili öldüren İsrail'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstah sözlerle yanıt verdi.

'ERDOĞAN TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDEKİ TÜRK KÖYLERİNİ BOMBALADI'

Netanyahu, "Erdoğan, İsrail'i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas'ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN NETANYAHU'YA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının devamı şu şekilde:

"Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Benjamin Netenyahu’nun ve Eli Cohen’in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir.

Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililer, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekler ve dikkatleri başka yöne çekemeyeceklerdir.

Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır.

Türkiye, Gazze’deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in, evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü sergilediğini vurgulayarak "Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var." demişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 340
  • Salim 6 ay önce Şikayet Et
    Oralar sizin terörist köyleriniz ve vurmaya devam edecegiz
    Cevapla
  • ….. 6 ay önce Şikayet Et
    Senin aklını alırız Netanyahu! Hele bir dokun Erdoğan’a
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Sonunuz Yakın Yahudiler ❤️
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Bu millet icimizdeki kani bozuklardan çok çekti hala bite suruyeye afrine libyaya ıraka gittigimizi anlamayan insanlar car icimuzde. Peki hic siniri okyanuslari asan hic komsu olmayan Abd rusya ingilterenin ne isi var ırakta afganistanda bu gun debizde gazze aciklarinda hepsi islam düsmani bu kadar basit...Wma Allahra onların düsmabi sadece belli sure yasatacagina söz verdi Allah c.c.
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Ya ben şunu anlamiyorum Filistin için Araplar değil niye Türkiye yirtiniyor insanlık Müslümanlık desen Çin'in katletdi Müslüman Türklere niye okadar sesi çıkamıyor Erdoğan in amaç ne Müslümanlık ne Türklük madem İsrail okadar kötü devlet Erdoğan niye İsrail koruma üstlerini niye kapatmıyor onuda geç Türkiye sınırını mayın temizleme karşılığı niye İsrail'e verdin çocukların nedenİsrailliş
    Cevapla
  • Ramiz 6 ay önce Şikayet Et
    Senin anlamadığın şu Fatih insanlığını unutmuşsun. Din, ırk,soy,sop bunlara göre mi yapılan zulme ses verecek veya vermeyeceksin. Uygur Türklerine yapılandan tut Suriyeye, Mısır'a, somaliye, Bosna'da yapılanlara kadar zulüm zulümdür ve karşında durmak zorundayız. Arap devletleri zaten İsrail'in tasmalı köpekleri milleti de buna suskun kalıyorsa Allah hepsini kahretsin.
    Cevapla
  • Aydın 6 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim niye acıları yarıştırıyorsunuz ve ırkçılık yapıyorsunuz?Uygur kardeşlerimize ciğerlerimiz yanıyor sıra ona da gelecek inşallah ama mescidi aksa bize Rasulullahın emaneti namusumuz. Gazzenin düşmesi demek o mübarek beldenin elimizden gitmesi demek. Ayrıca İsrail’in arzı mevud rüyası bizim topraklarımızı da kapsıyor bunu önleyemezsek sıra bizde.Hepsini geçtim filistin türkmen
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Ben sana anlatayim çünki islamın başı turkiyedir yahudilerin yok olusu bizim elimizle nasip olacaktir.Amik ovasinda bizim topraklarimiz icinde buyuk kanli yahidilerle ve destekcileriyle savas olacaktir sacastakilerin 3 de 1 i kacacak 3 de biri sehit olacak kalan 3 de 1 ide zafer kazanacaktir Allahin izniyle. Osmanli kudusu yillarca asirlarca yahudinin esaretinden kurtarip baris icinde ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!