Fransız haberi ajansı AFP isyan etti: Siyasilerden İsrail baskısı yıldırdı

Fransız haber ajansı AFP, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında "yeterince İsrail yanlısı" bir yayın politikası izlemediği için kamuoyu ve siyasilerin baskısı altında kaldı.

GİRİŞ 16.11.2023 16:28 GÜNCELLEME 17.11.2023 03:23
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Fransız haber ajansı AFP, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında "yeterince İsrail yanlısı" bir yayın politikası izlemediği için kamuoyu ve siyasilerin baskısı altında kaldı.

Ulusal basındaki haberlere göre, AFP Başkanı ve CEO'su Fabrice Fries, yeterince "İsrail yanlısı" bulunmayan yayın politikalarına ilişkin ifade vermek üzere Senato'ya çağırıldı.

Fries, Senato'daki konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana "Hamas teröristtir" demek yerine "Hamas, AB, ABD ve İsrail tarafından terör örgütü olarak tanınıyor" dediği için ajansın, "Yahudi karşıtlığını artırmakla" suçlandığını söyledi.

SUÇLAMALAR CİDDİ VE ALÇAKÇA

Bu tarz suçlamaların "ciddi ve alçakça" olduğunu vurgulayan Fries, AFP'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "bağımsız" yayıncılığının "taraflı" değerlendirilemeyeceğini savundu.

Hafta sonunda Le Monde'a verdiği röportajda Fries, AFP'nin Fransız kamuoyunda "Fransa-Filistin Ajansı" gibi resmedilmesine ilişkin, kamuoyuna değil medyaya ve müşterilerine hizmet veren bir kuruluş olduklarını hatırlattı.

Haberlerinde "antisemitik, Yahudi, İslamcı" gibi ifadelere yer vermekten kaçınan AFP, 7 Ekim'den bu yana Ulusal Meclis ve Senato'da sağcı ve cumhuriyetçi siyasilerin ağır eleştirilerine maruz kalıyor.

Ulusal Meclis'te aşırı sağcı milletvekilleri birçok kez yeterince İsrail yanlısı yayın yapmadığı gerekçesiyle hükümetten AFP'ye hesap sormasını istemişti.

AFP'nin Hamas için "terörist" nitelemesi yapmaması konusunda ajansa destek veren Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, X hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullanmıştı:

"AFP'nin anlamlı titizliği bağlamında. Tarih bizi haklı çıkarıyor. Terörizm kelimesi uluslararası adaletten kaçmak ve 'katliam hakkını' meşrulaştırmak için bir saptırma."

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • doğu 8 ay önce Şikayet Et
    bekamıza laf etme yeter. gel, ülkemizde basın özgürlüğünün tadını çıkar.
    Cevapla
  • Basiret 8 ay önce Şikayet Et
    İsrail baskısı falan hikaye, sonlarını gördükleri için cıyaklıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Dünya siyonisti ve abd yi yönetenleri gördü boykota devam içimizdeki Siyonist lere dikkat onlarada boykot ....Büyük gün yakın....
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 8 ay önce Şikayet Et
    Biraz insan olan Vicdan Merhameti olanlar filistinlilerin 75 yıldır İsrail'in zulmü altında hapishane hayatı yaşıyorlar evlerine gece baskınları dükkanlarına baskınlar evleri iş yerleri dağıtılıp insanlar Sürgün ediliyor Bu nasıl vahşet Bu nasıl soykırım harekete geçmek için dünya ne bekliyor İnsamlar ölmesin çocuklar ölmesin yeter .La havle vela kuvvete illa billahi
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Abd ni ve ab ni kilcal damarlarına kadar yahudiler ğirmiş aynı fetö gibi ancak buna halkları bu beladan kurtara bilirler iyi bir direnç gösterilerse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....