İsrail'den Batı Şeria'ya kanlı baskınlar: iki Filistinli daha şehit oldu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin ve Beytüllahim kentlerine İsrail askerlerinin düzenlediği baskın sırasında açtıkları ateş sonucu iki Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'den Batı Şeria'ya kanlı baskınlar: iki Filistinli daha şehit oldu
İsrail'den Batı Şeria'ya kanlı baskınlar: iki Filistinli daha şehit oldu
GİRİŞ 19.11.2023 08:45 GÜNCELLEME 19.11.2023 08:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin haber ajası WAFA'ya göre, Beytüllahim kentininin güneyindeki Dehişe Mülteci Kampı'na baskın sırasında yine İsrail askerlerinin ateşi sonucu başından yaralanan Ömer el-Lahham (20) adlı genç hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun baskınına direniş gösteren bölgedeki gençlerle çıkan çatışmalarda yaralanan Lahham'ın tedavisi için olay yerine gelen ambulansın müdahalesine İsrail askerleri tarafından engel olundu.

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Visam Bekir, İsam el-Fayid (46) adlı Filistinli engelli bir kişinin de Cenin kenti girişinde İsrail askerlerinin kurşunuyla hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail ordusuna bağlı çok sayıda asker, Cenin kentinin çeşitli mahallelerine gece baskın düzenledi. Keskin nişancılar kentin yüksek binalarının çatılarına yerleşti.

Girdikleri bazı mahallelerde birçok evin kapılarını patlatan İsrail askerleri, hoparlörle Uveys Ailesi'nden evini boşaltmasını istedi.

İsrail ordusuyla Cenin'e gelen buldozerler, Zahra Mahallesi'nde yolları kazıdı, kentin altyapısına büyük hasar verirken, çevredeki park halindeki Filistinlilere ait araçları da tahrip etti.

Ayrıca, Cenin Devlet Hastanesi ve İbni Sina Hastanesi önünde yoğun bir şekilde konuşlanan İsrail askerleri, ambulansların giriş çıkışlarına engel oldu. Bazı bölgelerde ambulansları durduran İsrail askerleri, içindekilerin dışarı çıkmasını istedi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    gazze'yi desteklemek için bir cephe daha açmadıklarından, bin beter şekilde katledilecekler haberleri yok :((
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!