İsrail Lübnanlı vekilin evini vurdu

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yaptığı ağır topçu atışları sırasında atılan top mermilerinden biri Lübnanlı vekilin evine isabet etti.

İsrail Lübnanlı vekilin evini vurdu
İsrail Lübnanlı vekilin evini vurdu
GİRİŞ 20.11.2023 20:30 GÜNCELLEME 20.11.2023 20:41

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'in attığı top mermilerinden biri Lübnan'daki Şii Emel Hareketi Milletvekili Kablan Kablan'ın Meys el-Cebel bölgesinde bulunan evine isabet etti.

Saldırıda can kaybı olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmezken, Lübnan Hizbullah Hareketi bugün yaptığı açıklamada İsrail'in 3 farklı noktasına saldırı düzenlediğini ifade etti. Yapılan açıklamada, söz konusu saldırılardan birinin yarım ton ağırlığındaki Burkan Füzesi ile yapıldığının bilgisi verildi.

SINIR HATTINDA İSRAİL'E AİT 40'TAN FAZLA ASKERİ NOKTA HEDEF ALINDI

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güney sınırındaki askeri operasyonlarda şu ana kadar 1523 İsraillinin yaralandığını, çatışmaların başından bu yana 120 kilometrelik sınır hattında İsrail’e ait 40'tan fazla askeri noktayı hedef aldığını bildirdi. İsrail ise savaş uçakları ve İHA'larla düzenlediği saldırıların yanı sıra topçu atışlarıyla Hizbullah'ın saldırılarına yanıt veriyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok