Eski İsrail başbakanından itiraf: Hastane altındaki sığınakları İsrail inşa etti

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Şifa Hastanesinin altındaki sığınakları 40-50 yıl önce İsrail'in inşa ettiğini söyledi.

GİRİŞ 21.11.2023 09:39 GÜNCELLEME 23.11.2023 10:19
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Şifa Hastanesinin altındaki sığınakları 40-50 yıl önce İsrail'in inşa ettiğini söyledi.

Barak, CNN televizyonunda Christiane Amanpour'a açıklamalarda bulundu.

Amanpour'un, İsrail'in, Gazze'deki Şifa Hastanesinin altında Hamas karargahı olduğu iddialarını sorması üzerine Barak, "Uzun yıllardır, Şifa'nın altında İsrailli inşaatçılar tarafından yapılan sığınakların olduğu ve buraların Hamas karargahı olarak kullanıldığı biliniyor. Ve birkaç tünelin kesişimi bu sistemin bir parçası." dedi.

Barak'ın bu yanıtı üzerine Amanpour, "Burasının İsrailli mühendisler tarafından mı inşa edildiğini söylüyorsunuz? Kendinizi yanlış mı ifade ettiniz?" diye sordu.

Ehud Barak ise "Muhtemelen 40 ya da 50 yıl önce yerleşkenin sınırlı alanı içinde hastanenin operasyonlarına daha fazla alan açmak adına bu sığınakların inşa edilmesine yardımcı olmuştuk." şeklinde konuştu.

ŞİFA HASTANESİ BASKINI

İsrail ordusu, 15 Ekim sabahı Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine baskın düzenlemişti.

İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu.

 

İsrail basını açıkladı: Festivaldeki gençleri İsrail vurduİsrail basını açıkladı: Festivaldeki gençleri İsrail vurdu

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 57
  • Ersin cantğrk 5 ay önce Şikayet Et
    Elbet bir gün kuvvacı ruhu dirilecek o zaman vay İsrail ın Amerika nın haline
    Cevapla
  • ..... 5 ay önce Şikayet Et
    Siz daha cayinizdan vaz gecemiyonuz lan uşaklar ne anlatıyoruz sabah namaziniz nerede hani oglen hani Teheccüd hani Z iki ir hani kuran boş boş gezionuz hani sakal takke sarik. Hani ahlak akşama kadar kufur sahtekarlık kendinizi degistirmedikce daha çok horoz gibi otersiniz
    Cevapla
  • TAHİR SAYLAN 5 ay önce Şikayet Et
    Ey İsrail ve amerika Rabbim sizi ve destekcilerinizi yerin dibine geçirsin Kahhar olan Rabbim sana sığındık zulüm edenleri yerin dibine geçir Filistinli mücahid kardeşlerimize güç kuvvet ver zafer nasip eyle
    Cevapla
  • Hans 5 ay önce Şikayet Et
    Boşuna duada etmeyin münafığın duası kabulda olmaz, edeceğiniz tek dua var oda Allah'ım bizi kahru perişan et yerimize cesur Allah için müslümanlar getir Yarabbi, diyecen ezik korkak iki milyar gavurun gavuru..
    Cevapla
  • Aaa 5 ay önce Şikayet Et
    Sen bunu beğenen 3 kişi 2 milyar müslümanı kâfir ilan ederek müslüman olduğunuzu mu sanıyorsunuz!!! Zavallılar
    Cevapla
  • Gakko 5 ay önce Şikayet Et
    Eeeeey aklı eveller, haması, hizbullahı, haştişabiyi, pkkyı, ypgyi, daha nice terör örgütü nitelenen bütün yapıları kendileri inşa etmemiş mi. Aşağılıklar insanları böyle kandırageldiler, kandıragidiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de tünel değil örümcek ağı: '724 kilometre uzunluk, 15 kat derinlik, 5700 giriş!'
Slovakya Başbakanı Fico silahlı saldırıya uğradı... Suikast anları kamerada